Öğrenci Velileri Diplomalarını Aldı

Dinar Ünal Yılmaz Kolejinde başlayan ve 8 hafta boyunca devam eden “Aile Okulu” sona erdi. 40 öğrenci velisinin katıldığı aile okulunda veliler son derece bilinçlenerek diplomalarına kavuştu. Kendi çocuklarından diplomalarını alan veliler duygu ve düşüncelerini düzenlenen törende paylaştılar.
Dinar Ünal Yılmaz Kolejinde düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu’nun da katıldığı diploma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Dinar Ünal Yılmaz Koleji Müdürü Ünal Yılmaz şunları kaydetti, “Kolejimizde her şeyden daha çok aile okuluna önem verdik. Çünkü mutlu çocuk, mutlu anne baba oluşturmak öğrenciyi başarıya götüren tek yol olarak gördük. Bu sebeple 8 haftalık aile okulumuzda velilerimize öğrencileriyle nasıl iletişim kuracaklarını, onlara nasıl hoş görülü olacaklarını ve her şeyden önemlisi anlayışlı birer veli nasıl olacaklarını anlattık. Sağ olsunlar velilerimiz söylediklerimizi harfiyen uygulayarak çok başarılı bir sonuç elde ettiler. Bundan sonra da aile okulumuza önem vermeye devam edeceğiz. Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın: Çocuklar Kendi Dünyalarını Ailelerine Açmaları Gerekir
Dinar Ünal Yılmaz Koleji Aile Okulu Diploma törenine katılarak öğrencilerle ve velileriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın burada velilere yaptığı konuşmasında her öğrencinin kendi yaşadığı dünyasını ailesine açması gerektiğini söyledi. Dinar Ünal Yılmaz Kolejini de böyle bir etkinlik yaptığı için kutladığını belirten Yalçın şunları söyledi, “Burada öğrencilerimizin ve velilerimizin aile okulu sayesinde gerçekten de mutlu olduğunu gördüm. Anne baba ve çocuk ilişkisi çok önemli. Ancak öğrenciler kendi dünyalarını ailelerine anlatmalılar. Böylelikle öğrenci veli arasında hiçbir gizlilik kalmadan bütün sorunlar ortaklaşa çözülmüş olur” dedi.
Gerçekleşen konuşmaların ardından öğrenci velileri kendi ailelerine diplomalarını takdim ettiler. Öğrenci ailelerini temsilen konuşan Gülsüm Uçkan isimli öğrenci velisi, Aile Okulunun kendilerine çok faydalı olduğunu, daha iyi bir aile ve veli olmak için çaba göstermeye başladıklarını bildirdi.
İsmail Yılmaz-Dinar
 
Editör: Haber Merkezi