Milletvekili Özkaya’dan  TOKİ Evi Talebi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın Dinar ziyareti programında Dinar’da yaşanan konut açığı yeniden gündeme geldi. Özkaya Dere Mahallesini ziyaret etmiş ve vatandaşlardan gelen talepleri not ettirmişti. Dere mahallesinde ikamet eden vatandaşlar Vekilden öncelikli olarak iş ve ev istemiş, Dinar’da TOKİ tarafından yapılacak olan evleri için taleplerin açılması gerektiğini belirtmişlerdi. Milletvekili Ali Özkaya’nın önce TOKİ ile görüşmesi ve akabinde ilçeye gelerek vatandaşlarla görüşmesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ilçeye TOKİ evi yapılacak mı? Sorusunu akıllara getirdi. Uzun bir zamandır Dinar’ın gündeminde olan konut yetersizliği ve konut fiyatlarının fahiş fiyatlarda olması vatandaşları da çok zor bir duruma sokmuştu. Şimdi ise vatandaşlar Milletvekili Özkaya’dan Dinar’ın geneli için TOKİ evleri talep ve başvurularının açılmasını istiyor. Talebe göre konut yapılmasını bekleyen vatandaş peşinatı da ödemeye şimdiden hazır.

Vatandaş Neden TOKİ Evinde Israr Ediyor?

Dinarlı vatandaşlar daha öncede yapılan 2 etap TOKİ evlerinden çok memnun. Çünkü bu zamanda ev sahibi olmak isteyen ve normal bir geliri olan vatandaşın mutlaka devlet tarafından yapılacak olan evlerden alması şart.

Özelden Ev Alamıyoruz

Vatandaşlar TOKİ evleri haricinde özel firmalar tarafından yapılan evlerden fiyat farkı ve ödeme zorluluğu açısından alamadıklarını belirterek şunları söyledi, ‘Dinar’da parası olan zengin vatandaşlarımız için ev konusunda problem yok. Onlar dilediği gibi evlerini alıyor ya da yaptırıyorlar. Orta ve dar gelirli aileler için ise mutlaka TOKİ evlerinden yapılması gerekir. Bizler peşinatlarımızı şimdiden ayarladık. TOKİ tarafından taleplerin açılmasını ve yapılan başvuruya göre de evlerin yapılmasını bekliyoruz. Sayın Vekilimiz Dinar’a gelerek bazı görüşmeler yaptı ve bu görüşmeler sonucunda konut yapılması gündeme geldi’ dediler.

 

Editör: Haber Merkezi