Milletvekili Özkaya Dinarlı Esnaflarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar Kasap Esnafları ve Zahireci Esnaflarıyla buluştu. Zahire Pazarı ve Mezbahane yapılması ile ilgili fikir alış verişinin yapıldığı toplantıda, ilçenin ekonomik olarak nasıl kalkınabileceği ile ilgili de bazı görüşmeler gerçekleştirildi.

Zahireci ve kasap esnaflarının dert ve sorunlarını dinleyen Milletvekili Ali Özkaya, bölgeye hitap edecek şekilde tesislerin yapılması gerektiğini, ancak burada esnafların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İlk önce zahire pazarının hangi bölgeye taşınmasıyla ilgili istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı şunları söyledi, ‘İlk etapta zahire pazarımızı bir düzene katalım, hiçbir yere taşımayalım demiştik. Ancak sonradan zahire pazarının taşınması için bazı yerler belirlendi. Belirlenen yerlere yine bazı esnaflarımızdan karşı çıkanlar oldu ve zahire pazarının son durumu bugüne kadar geldi’ dedi.

Düzgün bir şehirleşme açısından zahire pazarının şehri merkezinden taşınması gerektiğini ifade eden Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya şöyle konuştu, ‘Hep birlikte belirlenen bölgeye sizler için depolar yapılabilir. Şimdiki zahire pazarını ise yıkıp yerine yine sizlerin kullanması için ofisler yapılabilir. Şahsi kanaatim zahire pazarından alış veriş yapan vatandaşlarımız bu bölgeye araçlarıyla birlikte geliyorlar. Burada araç sorunu da yaşanıyor. Dolayısıyla en uygun yeri beraberce bulup zahire esnafı için düzgün bir yer yapmalıyız’ dedi.

İlçede bulunan kasap esnafının da sorunlarını dinleyen Milletvekili Özkaya, acilen mezbahanenin yeni yasaya uygun olarak yapılması gerektiğini belirtti. Devlette çok büyük yarısı hibe yatırımlar olduğunu da kaydeden Öakaya, bazı projelerin sadece il bazlı değil ilçe ve bölgesel bazlı da düşünülerek yapılması gerektiğini söyledi.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde ise zahire pazarının nereye taşınması gerektiği ve mezbahanenin nasıl yeni yasaya uygun bir hale getirileceğini görüşüldü.

 

 

Editör: Haber Merkezi