MHP DİNAR 11. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan Kongreye MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bayındırlık Eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Belediye Başkanı Saffet ACar, MHP Milletvekil aday adayları, İsmail Elibol, Hüseyin Harputlu, Afyonkarahisar'a bağlı ilçe ve belde teşkilat başkanları, MHP'li belediye başkanları delegeler ve üyeler katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Dinar İlçe Teşkilatının 11. Olağan Kongresi Belediye Kültür Merkezinde çok yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Mevcut İlçe Başkanı İbrahim Acar Başkanlığında tek liste olarak yapılan kongrede yeni ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İl delegeleri belli oldu.

MHP İl Başkanı Aziz Aslan kongre öncesinde açılış konuşması yaparak şunları söyledi, 'MHP'ye yıllardır bıkmadan, usanmadan hizmet etmeye aşık olan, ülke sevdalıları, delege ve üye arkadaşlarımız, ülkemiz karışık bir süreçten geçmektedir. Var olma ya da yok olma döneminin başladığı bu önemli günlerde Ülkemize ne katkı sağlayabilirim? düşüncesiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Kongremiz vatana, millete hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Başkan Acar: MHP'yi Hak Ettiği Noktaya Getireceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 11. Olağan Kongresinde konuşan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Belediye başkanlığının ilk döneminde 5 yıl boyunca dava arkadaşlarıyla birlikte hizmet ettiğini, bundan sonra ise yaklaşan genel seçimlerde MHP'nin oylarını artıracaklarını söyledi. 29 Mart 2009' da Dinar'da dava arkadaşlarının oylarıyla belediye başkanı seçildiğini vurgulayan Başkan Acar şöyle konuştu, '5 Yıl boyunca Dinarlıya layık olmak adına en güzel şekilde çalıştık. 2014 seçimlerinde ise gönüldaşlarımızın destekleriyle yeniden başkanlığa seçildim. Biz Dinar'da birlik ve beraberlik içerisinde MHP'nin çitasını yükseltmek için gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Önümüzde çok önemli bir genel seçimler var. Ölçülüp biçilerek karar verilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Genel seçimler öncesi herkesi sağ duyuya davet ediyorum. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır' dedi.

İlçe Başkanı Acar: Basın Bunları Mutlaka Yazsın

MHP'nin 11 kongresinde yeniden MHP Dinar İlçe Başkanlığına seçilen İbrahim Acar, kongrede yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirerek Afyonkarahisar'ın bütün ilçelerine hizmet geldiğini hizmetin gelmediği tek ilçenin Dinar olduğunu söyledi. Dinar’da üst üste iki kez belediye başkanlığını kazandıklarını belirten Başkan Acar, bu başarıyı başta kadınlara borçlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi, 'Basının huzurunda konuşuyorum İl Genel Meclis Üyesiyim  İktidar tarafından Sadece Dinar'a gerekli hizmetler yapılmadı. Afyon'da kurumuş dere yatakları göllere döndürüldü, Akarçay gibi bir proje yapıldı, Dinar'da ise hiç bir faaliyet gösterilmedi. Menderes suyunun doğuşu ve kaynağı Dinar’dır. Menderes nehrine ve bağlı bulunduğu tarım arazilerine en iyi şekilde bazı projelerin yapılması gerekir. Ancak şimdiye kadar ilçemize Afyonkarahisar'ın bazı bölgelerine yapılan işler gibi bir hizmet yapılmadı' dedi.

Afyonkarahisar MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise' ; Bizler her şeyin farkındayız. Her türlü Milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen zihniyet, 16 Türk devletini temsil eden kıyafetlerle gösteri yaparak neyi ispatlamaya çalışıyor. Hangi ihanetlerini örtmek için o kıyafetlere sığınıyorsun merak ediyor. Daha ne kadar, nereye kadar Milli ve manevi değerlerimizi istismar edeceksiniz.

Bugüne kadar PKK ile yaptığınız anlaşmaları daha nereye kadar milletten gizleyeceksin. PKK tarafından yapılan açıklamalara hemen makyaj yaparak nereye, ne zamana kadar sahip çıkacaksın. İmralıdakinin itibarını düşündüğün kadar sana oy veren insanların durumlarını, itibarlarını ne zaman düşüneceksin.Tüm bu olumsuz şartlar altında seçime yaklaşıyoruz. Bizler AKP’nin yanlışlarını, eksiklerini hatta ihanetlerini milletimize anlatacağız. Anlatmalıyız' şeklinde konuştu.

Kongrenin ilerleyen bölümlerinde ise Dinar'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin daha önceden İlçe başkanlığını ve Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış kişilere hizmet plaketleri verildi. Daha sonra ise, tek liste olarak kongreye gidilen listenin oylaması yapıldı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi