Kan Tahlili Yapılmalı

Dinar İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde kan tahlillerinin yapılmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.
Yeni Dinar Devlet Hastanesinin taşınmasının ardından o bölgede ikamet eden vatandaşların yeni hastaneye uzak olmaları sebebiyle Aile Sağlığı Merkezinde tahlillerin yapılmasını istiyor.
Önceden kan tahlili lazım olduğunda eski hastanede bu tahlilleri kolayca yaptıran vatandaşlar şimdi ise çok büyük zorluklar çekmeye başladı.
Edinilen bilgiye göre 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde bulunan bilgisayarların uyumsuzluğu da kan tahlillerini gerçekleştirmeye müsait değil. Yaklaşık o bölgede 10 bin vatandaşa hizmet veren Aile Sağlığı Merkezinde mutlaka kan tahlillerinin yapılması gerekiyor.
Muhtar Vatandaşların Çektiği Sıkıntıları Anlattı
Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Aziz Yılmaz mahallesinde bulunan eski hastanenin yeni yerine taşınmasıyla birlikte o bölgede bulunan vatandaşların çok büyük sıkıntılar çekmeye başladığını ifade etti. Özellikle yaşlı vatandaşların 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezine gelerek muayene olduğunu, ancak tahlil yapılamadığı için yeni hastaneye gönderilmek zorunda kaldıklarını belirten Aziz Yılmaz şunları söyledi, “1 Nolu Aile Sağlığı Merkezimizde kesinlikle tahlillerin yapılması gerekir. Çünkü buraya muayene olmaya gelen vatandaşlarımız tahlilleri için yeni hastane binasına gitmek zorunda kalıyor. Yaşlı, engelli olan vatandaşlarımız buradaki doktora geldiklerinde tahlil gerektiren durumlarda yeni hastaneye ulaşımları çok zor oluyor. Bu nedenle 10 bin kişiye hizmet veren bu sağlık merkezinde tahlillerin yapılmasını talep ediyoruz.
Vatandaş: Mağdur Oluyoruz
Bölgede yaşayan vatandaşlar ise hastanenin taşınmasının ardından çok mağdur olduklarını belirterek, “Eskiden hastane burada iken doktorumuz bize tahlil yaptır gel dediği zaman eski hastaneden hemen yaptırabiliyorduk. Ancak şimdi mağdur olduk. Tahlillerin bu merkezde yapılmasını istiyoruz” dediler. 
 
Editör: Haber Merkezi