İSTANBUL’DA YAŞAYAN DİNARLILAR BİR ARADA

İstanbul’da yaşayan Dinarlılar Derneği tarafından Katmer Günü etkinliği yapıldı. Programa Dinar’dan Belediye Başkanı Saffet Acar ve Dinarlı vatandaşlar katıldı.
Gecede yapılan programda İstanbul’da yaşayan Dinarlılar, etkinlik vesilesiyle bir araya gelerek özlem giderdi. İstanbul’da yaşayan Dinarlılar Derneği tarafından Pendik de bulunan Aydosaz Düğün salonunda gerçekleşen Katmer Günü etkinliğine Belediye Başkanı Saffet Acar başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve Dinarlı vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Saffet Acar’ı ve beraberinde bulunan heyeti, İstanbul Dinarlılar Derneği Başkanı Metin Türkmenel ve Dernek Başkan Yardımcısı Burhan Erhan karşıladı. Geceye İstanbul’da yaşayan yaklaşık beş yüz kişi iştirak etti. Dernek tarafından bu yıl ilki düzenlenen Katmer Günü etkinliğinde günün anlam ve önemine binaen açılış konuşması gerçekleştiren Dernek Başkanı Metin Türkmenel, yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Belediye Başkanı Saffet Acar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Birlik ve beraberlik içerisinde olunması, elbette bu derneğinde sürdürülebilir olması son derece önemli. Ben inanıyorum ki bu dernek yıllarca devam edecek, bizlerden sonra bizlerin çocukları, çocukların torunları bunu devam ettirecekler. Değerli dostlarım ben her zaman şunu söylüyorum; birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Ben her zaman bu derneğin yanındayım, arkasındayım ve de emrindeyim. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi
Gecede yapılan konuşmalar akabinde programa katılan Dinarlılara dernek tarafından ikramlar yapıldı. Yerel Sanatçı Yıpraklı Ali, Katmer Günü etkinliklerinde sahne aldı. Tebrik mesajların okunması sonrasında Halk Eğitim Merkezi Kır Efeleri tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Belediye Başkanı Saffet Acar’ın Türk Sanat Müziği konseri sonrasında İstanbul’da ikamet eden iki Dinarlı asker adayı için de kına programı düzenlendi.
İstanbul Dinarlılar Derneği Başkanı Metin Türkmenel, programa katılan protokole plaket takdim etmesi sonrasında İstanbul’dan Dinar’dan ve değişik şehirlerden programa katılan vatandaşlara teşekkür etti.   
 
Editör: Haber Merkezi