Gümrük Mağduru

Komedi Filmi Gibi Olay

Dinar ilçesinden olan Himmet Özata isimli Hollanda’da ikamet eden vatandaş gümrük mağduru olarak başına gelmeyen iş kalmadı.
Hollanda’dan Dinar Suçıkan Park’ta bulunan Müzeye iki adet fayton getirerek güzellik katmak isteyen Ümmet Özata’nın başına komedi filmlerini aratmayan olaylar geldi.
Ümmet Özata geçtiğimiz günlerde kendisine ait olan kamyonetin üzerine Hollanda’dan iki adet fayton yükledi. Edirne Gümrük Kapısından Türkiye’ye gelen resmi evraklı faytonları burada teslim alamadı.
Faytonların 3 gün Edirne’de kaldığını söyleyen Ümmet Özata film gibi olayı Umut Haber’e şöyle anlattı, “Faytonlar daha sonra Edirne’den Afyonkarahisar’a gönderildi. 8 gün Afyonkarahisar’da kalan faytonlar için Afyonkarahisar Gümrük Müşavirliği bana şirket kurulması gerektiğini söyledi. Bu süre zarfında şirketi kurdum. Ancak faytonlarımı yine teslim alamadım. Daha sonra faytonları Denizli’ye gönderdiler. Denizli ise kabul etmeyerek faytonlarla benim kamyoneti Afyonkarahisar’a geri gönderdi. İzmir Alsancak Gümrük Müdürlüğü ile bu süre zarfında görüştüm. Bana bu işin İzmir’de çözülebileceğini söylediler. Faytonları tekrar kendi kamyonetimle Afyonkarahisar’dan İzmir’e götürdüm. Buradaki yetkililer bana ‘Neden şirket kurdun, şirket kurmasaydın senin iş hemen hallolurdu’ dediler. Şu an ise kamyonetim ve faytonlar İzmir’de bekletiliyor. Bana işin çözüleceğini söylediler. Ancak şimdiye kadar hiçbir gelişme olmadı” dedi.
100 Bin TL Para Harcadım
Ümmet Özata yılan hikâyesine dönen fayton getirme işiyle alakalı 100 Bin TL para harcamak zorunda kaldığını, bu arada ilden ile nakliyeleri de yine kendi kamyonetiyle masraf yaparak taşıdığını söyledi. Konuyla alakalı çok mağdur olduğunu da kaydeden Özata şunları belirtti, “Şimdi ben en az konuyla alakalı olarak 100 Bin TL harcama yaptım. Bu masraflara şirket kurmam dâhildir. Şimdi yurt dışına geri gidemiyorum. Oğlumun Şubat ayının ilk haftasında düğünü var. Üzerimde faytonlar olduğu yurt dışına çıkmak yasak. Bu nedenle çok mağdur oldum. Amacım sadece Dinar’ımızda yer alan Suçıkan Park’a bu faytonları getirip güzellik katmaktı. Allah’tan iki tane de at getirecektim. İyi ki getirmemişim yoksa bu süre zarfında atlar açlıktan ölürdü” dedi. Umut Haber Merkezi
 
Editör: Haber Merkezi