Gençlik Kampı Dönüşü Ziyaret
Dinar Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi içinde bulunduğumuz 2014 yılında da İstanbul Heybeliada ve Ankara Kızılcahamam Kızılay Gençlik Kamplarına belediye tarafından öğrenci gönderilmeye devam ediyor.
Dinar’dan 26 erkek öğrenci Belediye Başkanı Saffet Acar’ın talimatı ile belediye Personeli Osman Doğan refakatinde ve belediye aracı ile Ankara Kızılcahamam Kızılay Gençlik Kampına gönderildi. Yaklaşık on gün süren kampın sonunda öğrenciler yine belediye aracı ile Dinar’a getirildi. Öğrenciler, Ankara dönüşünde Belediye Başkanı Saffet Acar’ın makamına gelerek teşekkür ziyarettinde bulundular. Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Başkan Saffet Acar, öğrencilerin hal ve hatırını sorarak kampta yapılan aktiviteler hakkında bilgi aldı.
Belediye Başkanı Saffet Acar, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Bu sene yüzelli’ye yakın arkadaşınızı Kızılay kamplarından Heybeli ada ve Kızılcahamam’a gönderdik, geçen yılda yüzelli’ye yakın öğrencimizi göndermiştik. Tabiki kampların sayılamayacak kadar faydası çok. Ne faydası var? Öncelikle toplumsal yaşamayı öğreniyoruz, birlikte yaşamayı öğreniyoruz, paylaşmayı öğreniyoruz, arkadaşlıklarımız pekişiyor. Dolayısıyla siz, kampa gidip geliyorsunuz ayakta durmayıda öğreniyorsunuz. Belki dışarıya gitmyene, Ankara’yı, Kızılcahamamı görmeyen çocuklarımız oluyor. Bu vesile ile kızılcahamamı görüyor, kampı görüyor. Kızılay kampından diğer illerden gelenler ile arkadaşlık kuruyor. Bunlarla zaman içinde mektuplaşıyor, telefonlaşıyor. Bunlar güzel şey, dostluğun arttığı, küskünlüğün dargınlığın giderildiği ve de toplu yaşamanın öğrenildiği güzel bir yer. Orada çok şey öğrendiğinizi ben ümit ediyorum. Dinarımızı en iyi şekilde temsil ettiniz, orada herhangi bir problem olmadı. Örnek kamp öğrencisi oldunuz, dolayısıyla ben sizleri tebrik ediyorum. Eğitim – öğretim yaşamanızda da başarılar diliyorum.” Dedi
Belediye personeli Osman Doğan’dan alınan bilgiye göre, önümüzdeki kısa süre içinde belediye tarafından 16 – 17 yaş arası 25 kız öğrenci gurubunun on günlüğüne İstanbul Heybeliada Kızılay Gençlik Kampına götürüleceği öğrenildi. Yapılan açıklamalrda Dinar Belediyesi tarafından Kızılay Gençlik Kamplarına öğrenci gönderilme işleminin devam edeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi