ENGELLİLER İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
 
Dinar’da kısa bir süredir faaliyet gösteren ve Dinar’da yaşayan engelli ve engelli yakınlarını temsil etmeyi hedefleyen, engelli vatandaşları bir çatı altında toplayarak engelli ve engelli yakınlarının özlük haklarını savunmak amacıyla kurulmuş olan Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dün akşam saatlerinde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın ev sahipliğinde Dernek Başkanı Seydi Özkurt’un başkanlığında toplanarak istişare toplantısı yaptı.
 
Yapılan toplantıda Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özkurt “ Bizleri bir araya getiren ve bizlerin her zaman yanında olan Dinar Belediye Başkanım derneğimizin onursal üyesi olan Saffet Acar beyefendiye şükranlarımı sunuyorum, derneğimize yeni katılan diğer onursal üyelerimiz Ticaret odası Başkanım Ahmet Hakan Uyan, Avukat Ali Akdağ ve Ümit Akgün beyefendilere desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bugün burada toplanma nedenimiz 10-16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle bir takım etkinlik planlayışı içerisinde olmamızdır. Sizlerden bu konuda fikir ve beyanlarınızı bekliyorum.”dedi.
Toplantıda Söz alan Dinar Belediye Başkanı ve Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği onursal üyesi Saffet Acar şunları aktardı “ilçemizde bulunan çok sayıda engelli vatandaşımız var ve bir çoğu hayata küsmüş, evlerinden çıkmak istemiyor,psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Bu vatandaşlarımızı başarılı bir şekilde evlerinden çıkarmayı, gerekli psikolojik desteği onlara sağlamayı hedefleyen bir takım girişimlerde bulunacağım. Onların iş atölyelerinde bir takım çalışmalar yapmasını sağlayacak işler planlayacağız, böylelikle hem Dinar ekonomisine destek olunacak hem de engelli vatandaşlarımız yeniden hayata bağlanacak. Bu derneğin bölgedeki en faal ve en iyi dernek olmasını sağlamak için ben maddi, manevi elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Dernek Başkanım değerli hocam Seydi Bey ve siz değerli dernek üyeleri çok anlamlı bir iş içerisindesiniz, bu hizmetler Allah katında da yüce bir makamda olduğunu düşünüyorum, bu hizmetler kapanmayan ameller içerisinde çok sevabı olan çokta zor olan tamamen gönüllülük esasına dayalı bir işler, sizleri tebrik ediyorum.”dedi.
 
Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yaklaşan engelliler haftası ile ilgili bir takım aktiviteler düzenlemesi bekleniyor. İstişare toplantısı yenilen akşam yemeği sonrası, teşekkür konuşmaları ile son buldu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi