EMEKSİZ, DİNAR’A YAPILACAK 4 BÜYÜK PROJEYİ AÇIKLADI
Ak Parti Dinar Belediye Başkan Adayı Yener Yaşar Emeksiz Dinar’a yapılması planlanan dört büyük yatırımı açıkladı. Termik Santral, Büyük Menderes Düzenlemeleri, Toplu Konut Projesi ve dört yıllık Yüksek Okul çalışmalarını Kamuoyuyla paylaşan Emeksiz, yapacakları yatırımlar sayesinde Dinar’ın büyük bir atağa kalkacağını, nüfus oranlarının artıp işçi istihdamının üst seviyelere çıkacağını söyledi.
İlçeye Kurulması planlanan Termik Santral ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Ak Parti Dinar Belediye Başkan Adayı Yener Yaşar Emeksiz Devletin Santral kurulması çalışmalarını yakından takip edeceklerini, bir an önce kurulması için çalışmaları hızlandıracaklarını belirtti. Emeksiz Termik Santral için konuşmasının devamında şunları söyledi, ‘Kurulum aşamasında Afyonkarahisar Valiliği, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), Maden Tetkik Arama (MTA), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Çevre Örgütleri ve Dinarlı vatandaşların katılımlarıyla konuyla ilgili enine boyuna tartışmak ve görüşmek üzere toplantılar ve seminerler yapacağız. Halkımızı Termik Santral ile ilgili detaylı olarak bilgilendireceğiz’ dedi.
‘Termik Santral Dinar’ı İleriye Götürür’
Ak Parti Dinar Belediye Başkan Adayı Yener Yaşar Emeksiz Termik Santral’in ilçeyi ileriye götüreceğini, özellikle ekonomik anlamda ve işçi istihdamına yönelik çok büyük yükselişlerin baş göstereceğini söyledi. Başlangıç aşamasında yani inşaat safhasında altı, yedi bin kişinin çalışacağını da ifade eden Emeksiz, ‘Bölgeye kurulacak olan iki ayrı santrali birbirine karıştırmamak gerekir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın açıklamış olduğu proje çok büyük bir yatırımdır. Dinar’ımızı ekonomik yönden rahatlatacak olan bu proje ile ilgili çalışmaları yakından takip etmekteyiz’ dedi.
‘Büyük Menderes Adı Gibi Büyük ve Güzel Olacak’
Dinar şehir merkezinden geçen ve Ege Denizine kadar dökülen Büyük Menderes Nehrinin büyük bir değişime uğrayarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun katkılarıyla çok güzel bir görünüme kavuşacağını kaydeden Belediye Başkan Adayı Yener Emeksiz, şimdiye kadar bütün belediye başkan adaylarının seçim yatırımı olan Menderes Nehri’nin çevre düzenlemesinin yapılacağını, nehrin kenarlarına yürüyüş yolları, oturmak için özel yerler ve yeşillendirme çalışmalarının gerçekleşeceğini söyledi.
TOKİ’den Söz Alındı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılan görüşmeler sonucunda on bin kişinin ikamet edebileceği konut projesi sözünü aldıklarını ifade eden Emeksiz, Dinar’a iki bin beş yüz adet toplu konutun yapılmasıyla ilgili olarak TOKİ Başkanı ile görüşmelerin yapıldığını, Dinarlı vatandaşların talepleri üzerine kentsel dönüşüm veya Sosyal Konutların yapılacağını kaydetti. TOKİ konutları için konuşmasının devamında Belediye Başkan Adayı şunları söyledi, ‘Söz almış olduğumuz TOKİ evleriyle ilgili ilçemizdeki vatandaşlarımızla birlikte evlerin nasıl yapılması yönünde toplantılarımız olacak. Metrekaresi, aylık ödemeleri gibi bir çok konuyu vatandaşlarımıza sorarak onların talepleri doğrultusunda projeleri çizdireceğiz. Tamamlanamayan Kentsel Dönüşüm projesini ise, Nisan Ayı içerisinde inşaatına devam edeceğiz. Suçıkan mevkiine yapılacak olan konutların da en geç Haziran ayında ihalesini yapacağız’
 
4 Yıllık Yüksek Okul Çalışmaları
İlçede eğitim düzeyinin yükselmesi aynı zamanda öğrenci sayısının çoğalması yönündeki bütün çalışmalara destek vereceklerini belirten Belediye Başkan Adayı Emeksiz, Dinar’da dört yıllık Yüksek okul çalışmalarının olduğunu, bunun yanında Kız Öğrenci Yurdunun da ilçeye kazandırılacağını söyledi. dört yıllık Yüksek Okulun hızlı bir biçimde açılması halinde bina sorununu Belediye Hizmet Binasının yarısının okula verilerek çözüleceğini, İnfaz Koruma Memurluğu bölümünün bu okulla birlikte ilçeye kazandırılacağını söyledi. Emeksiz eğitim ile ilgili şöyle konuştu, ‘Dinar’da Yüksek Okul Öğrencilerinin sayılarının artmasını sağlamak ve ekonomiye can vermek adına dört yıllık Yüksek Okulu kurcağız. Öğrenci sayısının fazla olduğu bölgelerde ekonomik canlılık üst düzeylerde. Bunun için eğitime çok önem veriyoruz. Ekibimizle birlikte yerel seçimleri kazanarak vaad ettiğimiz bütün yatırımları gerçekleştireceğiz’
Editör: Haber Merkezi