DİTSO YÖREX YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI’NA KATILDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Antalya Expo Center'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederayonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bazı milletvekilleri ve sektör temsilcileri katılımlarıyla açıldı.
     Fuar açılışında yaptığı konuşmada 81 ilimizin bu fuarda buluştuğunu dile getiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, “Anadolu’nun ruhu burada. YÖREX’in beşincisi ve hepsinde buradaydım. Bu fuarlar sayesinde ürünlerin markalaşması sağlanıyor. Marka olunca ne faydası var? Eğer bir ürün marka değilse değeri 1 lira, marka haline getirdiysen 10 lira. Ürünü markalaştırdığın zaman zenginlik demektir. Esas buradaki amaç yöresel ürünlere sahip çıkmanın yanında, zenginleşmenin anahtarıdır. Bu devirde zenginleşmenin anahtarı ürününü marka yapmaktır. Laleyi kaptırdık Hollanda’ya, sırf lale soğanından Hollanda’nın geliri 1 milyar dolar. Markalaştırmış, ‘Hollanda lale soğanı’ diyor. Aslında her şeyiyle bizim. Fakat onlar markalaştırmış. Geçen yıl bu fuarda sergilenen ürünler THY menüsüne girdi
    Yöresel Ürünler Fuarı-YÖREX’e Afyonkarahisar ilini temsilen Dört Oda ve Borsa; Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Dinar Organize Sanayi Bölgesi , Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve Çay Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile İlimizin ve ilçelerimizin tanınırlığının artması ve markalaşma sürecine katkı sağlamak amacıyla 22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlen 5.Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'na Ortaklaşa hazırlanan standımızla katılım sağladık. Odamız Üyeleri Firmaların Ürünlerini ve Materyallerini sergiledik.
    Odamızı temsilen Başkan Ahmet Hakan UYAN, Meclis Başkanı Ahmet ACAR, Yönetim Kurulu Muhammet ERTÜRK, Meclis Üyesi Ersen ÇAKI, Genel Sekreter Tansu KURT standımızda yer aldılar.
Editör: Haber Merkezi