DİTSO üyelerine müjde

DİTSO’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile yaptığı ısrarlı girişimler sonucu üyelerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına vergi dairesi ya da bankaya yatırdıkları ticaret sicili harçları için zaman kaybı olmadan Oda bünyesinde alınabilmesinin yolu açıldı

DİNAR TİCARET ve SANAYİ ODASI BAŞKANI A.Hakan UYAN Umut Gazetesine Yaptığı açıklamasında  Oda üyelerinin zaman kaybını önlemek amacıyla TOBB aracılığı ile yaptıkları ısrarlı girişimlerin sonuç verdiğini belirterek DİTSO üyelerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ticaret sicili harcını vergi dairesi ve bankaya gitmeden Oda bünyesinde yatırabilmenin yolunun açıldığını söyledi.
Göreve geldikleri günden beri Oda üyelerinin yaptıkları işlemleri kolaylaştırmanın yolunu açmak amacıyla Bakanlık ve TOBB bünyesinde çok sayıda girişimde bulunduklarını hatta Oda binası içerisine banka veznesi koydurmak amacıyla yoğun çaba gösterdiklerini hatırlatan Uyan, ısrarlı çabalarının sonuç verdiğini ifade etti. Uyan , “Üyelerimiz Odamızın kurulduğu günden bu yana Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına yatırdıkları Ticaret sicil işlemlerinin harçları sadece banka yada vergi dairesine yatırılabiliyordu. Üyelerimiz harç ödemesi için vergi dairesine veya bankaya gitmek zorunda kalıyordu. Üyelerimiz tarafından bu konuda çok fazla şikâyet alıyorduk. Bu işlemlerde üyelerimizin hem zaman hem de daha fazla masraf etmelerine yol açıyordu. Göreve geldiğimiz andan itibaren üyelerimizin boşa giden zamanlarını ve masraflarını önlemek adına TOBB aracılığı ile ısrarlı girişimlerde bulunduk. Israrlı girişimlerimiz sonuç verdi. Artık üyelerimiz zaman kaybı yaşamadan bu harçları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına Odamız bünyesinde yatırabilecekler” diye konuştu.
Alınan karar neticesinde Tacir ve İş insanının işlerinin artık daha da kolaylaşacağını kaydeden Uyan, Oda üyelerinin işlemlerinin kolaylaşmasının yanı sıra mali yükümlülükten ve zaman kaybından kurtulacağını vurguladı.
DİTSO e-Oda sistemine doğru ilerliyor
DİTSO’nun teknolojik yenilikleri takip eden ve üyelerinin hizmetine sunan bir Oda olduğunu İfade eden Başkan Uyan , DİTSO nun www.ditso.org.tr web sayfası üzerinden üye aidatları borçlarının sorgulandığı ve tahsil edilebildiğini söyledi. Uyan , Oda olarak e-DİTSO ya doğru ilerlediklerini söyledi.
DİTSO 5 yıldızlı bir Odadır
Üyelerine hizmet verme kalitesi bakımından ve uluslararası standartlar bakımından DİTSO nun 5 yıldızlı oda konumunda olduğunu söyleyen Başkan Uyan , DİTSO nun bunu 2 yıl önce bağımsız uluslar arası akreditasyon firmasının denetimi sonrasında bu unvanı aldığını belirtti. DİTSO nun 5 yıldızlı bir Oda olduğunu TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun defalarca hatırlattığını söyleyen Uyan “Üyelerimize daha iyi ve kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Kalitemizi her geçen gün daha da artıracağız. DİTSO hizmet verme kalitesi bakımından dünya standartlarında bir oda. DİTSO’nun hizmet verme kalitesi bakımından Almanya Berlin, Fransa Paris ve İngiltere Londra ticaret ve sanayi odalarından bir farkı yok” diye konuştu.
 

 
Editör: Haber Merkezi