DİNARLI YASİN BERAT TÜRK, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurs ve Dinar Belediyesinin katkıları ile Belediye Kapalı Spor Salonunda Güreş Antrenörleri Cemalettin Bozkurt ve Milli Güreşçi Baki Öztürk tarafından yetiştirilen minik güreş öğrencileri yapmış oldukları mülakatlarda derce yaptılar.

Son olarak 23 - 26 Nisan 2015 tarihinde Kayseri'de yapılan minikler greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonasında Dinarlı minik güreşçimiz Yasin Berat Türk, 66 kg'da Türkiye üçüncüsü oldu. Kayseri'de yapılan mülakatlar sonrasında Dinar'a gelen minik güreşçi Yasin Berat Türk, kendisini bu sporde yetiştirerek Güreş Eğitim Merkezine kazandıran eski Türkiye Şampiyonu Güreş Antrenörü Cemalettin Bozkurt ve Milli Güreşçi Güreş Antrenörü Baki Öztürk ile birlikte Belediye Başkanı Saffet Acar'a ziyarette bulundu.

Çıkmış olduğu tüm müsabakalarda derece yapan ve son olarak Kayseri'de yapılan minikler greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonasında üçüncü olan ve Türkiye Milli Takımına girmeye hak kazanan Yasin Berat Türk hakkında Cemalettin Bozkurt Başkan Acar'a bilgi verdi. Göreve ilk geldiklerinde Kapalı Spor Salonunu aktif hale getirildiğini belirten Acar, salonun şuan için faal şekilde çalıştığını ve birçok spor dalında gençlerin kendilerini geliştirdiklerini kaydetti. Tüm vatandaşların özellikle öğrencilerin kendi baranş dallarında bir sporla uğraşmasını ifade eden Acar, Yasin Berat Türk'ü örnek gösterdi. Başkan Saffet Acar Yasin Berat Türk'ü tebrik ederek spor ve eğitiminde başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi