Dinar’da TOKİ için Talep Açılacak mı?

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan TOKİ Evleri yapılması konusunu vatandaşlar yeniden sordu. Taleplerin açılıp açılmayacağını merak eden Dinarlı vatandaşlar, dört gözle TOKİ evlerini beklediklerini, önceden nasıl yapıldıysa şimdi de bu evlerden istediklerini belirttiler.

Şimdiye kadar yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Sadece bundan üç ay önce TOKİ evleri konusu Ak Parti Dinar İlçe Başkan Burhanettin Yüksel tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye bildirilmiş, Bakanın gerekli talimatları vereceği belirtilmişti.

Şimdi ise Dinarlı vatandaşlar seçim döneminde TOKİ Evleri konusunda taleplerin açılmasını istiyor. Son zamanlarda artan kira ve ev fiyatları zengin, fakir ayırımı yapmadan herkesi etkiledi. Dinar gibi bir ilçede büyükşehir tarifesinin uygulandığını ifade eden vatandaşlar fiyatların TOKİ evleriyle normale döneceğini savundu.

En Az 500 Konut Açığı Var

Dinar’da Uzman emlakçılar tarafından yapılan araştırmada en az 500 konut açığının olduğu tespit edilmişti. Özel sektörün büyük bir hızla konut yapması bile bu açığı kapatmaya yetmedi. Altı ayrı özel firma tarafından ilçeye yapılan konutlar yine de yeterli gelmedi. Bunun için TOKİ’nin ilçeye konut yapmasını talep eden vatandaşlar, genel seçimlerden önce taleplerin açılmasını beklediklerini ifade ettiler.

 

 

    
Editör: Haber Merkezi