DİNAR’DA ŞİİR VE TÜRKÜ DİNLETİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

            Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği tarafından, Dinar Belediyesi’nin katkılarıyla ve Türk Ocakları Dinar Şubesinin katılımıyla ikincisi düzenlenen “Suçıkan Şiir Günleri -Şiir Ve Türkü Dinletisi” 23-24 Temmuz (Perşembe-Cuma) 2015 tarihlerinde Dinarlı Şiir ve Türkü sevenlerin katılımıyla SUÇILAN PARK’TA yapıldı ve büyük beğeni topladı.

İki gün süren ve geleneksel hale getirilmek istenen “Suçıkan Şiir Günleri” in ilk günü; Dinar’a genç bir öğretmen olarak atanan ve uzun yıllar yüzlerce öğrenci yetiştiren, Dinar’ı çok sevdiği için emekli olduktan sonra Dinar’a yerleşen emekli öğretmen ve şair İDRİS ALEV’E SAYGI GECESİ olarak düzenlendi. İkinci günü de Dinar’a kültür çalışmaları ve araştırmaları ile hizmet eden, asıl önemlisi eli kalem tutan herkesi yazmaya, araştırma yapmaya teşvik eden Araştırmacı Yazar, değerli insan MEHMET TEKİN’E SAYGI GECESİ olarak düzenlendi.

Dinar Suçıkan Şiir Günlerine Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar başta olmak üzere pek çok sanatsever ile İdris Alev ve Mehmet Tekin’i seven Dinarlılar kayıldı.

23 Temmuz 2015 Perşembe günü akşamı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gecenin açış konuşmasını Dernek Başkanı Yaşar Sağlam Yaptı. Daha sonra dernek üyesi ve İdris Alev Bey’in öğrencilerinden olan Emekli Maliyeci Cengiz Tekekaya İdris Alev’i tanıtan bir konuşma yaptı. Bundan sonra mikrofona davet edilen İdris Alev bir teşekkür konuşması yaptı ve Şiirlerinden örnekler okudu.

24 Temmuz 2015 Cuma günü, açış konuşmasından sonra Sayın Mehmet Tekin ve Dinar’a hizmetleri Dernek başkanı Yaşar Sağlam tarafından anlatıldı. Daha sonra kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Mehmet Tekin veciz bir konuşma yaparak Dinar Belediye Başkanına, Dinar halkına ve Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği mensuplarına bu kadirşinaslıklarından dolayı teşekkür etti.

Şiir Dinletisi, genç Edebiyat Öğretmeni Hasan Hüseyin UGUR’ UN Dinarlı şair Nedret Gürcan’dan, yine edebiyat öğretmeni Aynur TİKEN’İN Dinarlı Halk Şairi Süleyman Uysal’dan okuduğu güzel şiirlerle başladı.

İki gün süren şiir dinletilerinde; Dinarlı şairler Abdurrahman Ertürk, Turan Karlı, Mehmet Özcan, Mehmet Arslan, Rıfat Yiğit; Refik Kaplan, Hüseyin Çolak, Çağrı Yiğit, Raif Öztürk; Aydın ilinden katılan konuk şairler Savaş Sarıkaya, Şükrü Öksüz, Mehmet Orhan, Ünver Pazarlı, Levent Toplıudal;   Afyon’dan katılan şairler Azime Gürlek, Ömer Kalafat; Isparta’dan katılan konuk şairler Ülker Aygün, Dutrmuş Kaya ve Denizli’den katılan konuk şairler Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, birbirinden güzel ve anlamlı çok güzel şiirler okudular.

Suçıkan Şiir Günleri’nin her iki gününde de Türk Halk Müziği dinletisi de gerçekleştirildi. İlk gün Yeniyol İlkokulu öğrencileri ile sahne alan Ozan Kul Mercan ve minik koro ekibi çok beğenildi. Daha sonra Şair Süleyman Uysal ile Şair Raif Öztürk’ün şiirlerinden bestelerini okuyan Ozan Kul Mercan; şair Ülker Aygün ile şair Raif Öztürk’ün şiir okuyalarak yaptıkları katkılarla çok güzel usta malı türküleri de seslendirdi ve büyük beğeni aldı.

İkinci Gün Dostlar Türk Halk Müziği grubundan Nuri Horzum’un bağlama eşliğinde birbirinden güzel parçaları seslendiren Nigar Dönmez, dakikalarca alkışladı.

Gecede Aydın Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz ile Dinar belediye başkanı Saffet Acar da birer konuşma yaparak “Dinar Suçıkan Şiir Günleri”nin önemli bir kültür etkinliği olduğunu ifade ettiler.

Şair Şükrü Öksüz Dinarlıların sıcak ev sahipliği için teşekkür ederken, bu güzel organizasyonun her yıl geleneksel olarak tekrar etmesini istedi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’da; iki gündür muhteşem şiirleri ve çok güzel türküleri ile bize çok güzel zaman geçirten, bize duygulu anlar yaşatan şair ve sanatçı dostlarımıza ve Dinar Yazarlar ve şairler Kültür Derneği’ne teşekkür ediyorum. Belediye başkanı olarak bu güzel etkinliğe ilgimiz ve desteğimiz devam edecektir.” Dedi.

Gecenin sunuculuğunu Uşak Üniversitesi öğrencisi Seda KARATAŞ ile yapan Raif ÖZTÜRK’ ÜN daveti üzerine Belediye Başkanı Saffet ACAR günün anısına hazırlanan plaket ve teşekkür belgelerini tek tek sunduktan sonra gece, katılımcıların teşekkürlerini ve tebriklerini ifade etmesiyle son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi