DİNAR’DA ÖĞRETMENLER GECESİ PROGRAMINA İLGİ YOĞUN OLDU

Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından her yıl 24 Kasım akşamı düzenlenen öğretmenler gecesi programına, öğretmenler ve aileleri olarak ilgi çok yoğun oldu.

Park Ala Konferans salonunda gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Saffet Acar'ın daveti ile ilçemizde ve köylerde görev yapan 600'ün üzerine öğretmenler aileleri ile birlikte ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mutlu Tokmak, Askerlik Şubesi Başkanı Ali Azyaman, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Dinar Ticaret Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda öğretmen katıldı.Gazi Yılmaz tarafından sunulun programda, tüm öğretmenlere öğretmenler günü nedeni ile karanfil dağıtıldı. Saat 19:00 da Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve yemek ikramı sonrasında Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar'ın açılış konuşması ile program başladı.

Başkan Saffet Acar gecenin anlam ve önemine binaen konuşmasında şunları söyledi; "Çok değerli öğretmenlerimiz, 24 Kasım Öğretmenler günü için düzenlemiş olduğumuz bu güzel akşamda, bu güzel toplantıya gelmenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Her şeyin başı eğitim, eğitimli bir toplum olabilmek için öncelikle çocuk doğar, anne baba eğitimi, en ağırlıklı eğitimde okulda öğretmenlerimiz. Eskiden annemiz babamız bizleri okula verirken, öğretmenimize; 'öğretmenim, eti senin kemiği benim' derdi. Çok doğru bir sözcük, burada verilen mesaj elbette ki ağırlıklı eğitim idi. Öğretmenlik mesleği, gerçekten bu söz ciltlere sığmaz. Ben öğretmenleri çok seviyorum, inanın bana yeniden bir meslek söyleseniz ben, öğretmen olurum. Sizler öğretmen olduğunuzdan dolayı çok şanslı insanlarsınız. Ben tüm öğretmenlerimizi seviyorum, öğretmenlerimiz ile ilgili her zaman onların yanında, arkasında, emrinde olduğumu da belirtmek istiyorum. Öğretmenler için söylenecek çok söz var, geleceğimizin teminatı gençlerimizi biz, siz değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Bu bağlamda ben, eğitime hizmet veren değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum. saygılar sunuyorum." dedi

Eski belediye meclis üyesi ve Emekli Öğretmen Sultan Erçelik ise yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlere hitaben söylediği sözleri dile getirdi. Erçelik, son olarak 'Dünyanın Bütün Çiçekleri' isimli şiirini okudu. Öğretmenimiz Alptekin Kalkan tarafından yapılan konuşma sonrasında ise Marsyas Musiki Cemiyeti eşliğinde Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından davetli öğretmen ve ailelerine Türk Sanat Müziğinden bazı eserler seslendirildi. Gecede şiir okunuşu, THM Konseri ve TSM Konseri ile program sona erdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi