Dinar’da Konuşma Engelli Adamın Zor Yaşamı

Dinar'a bağlı Dere Mahallesinde ikamet eden küçük yaşta hastalık yüzünden konuşma engelli olan Ali Bilge 1996 yılında trafik takip bürosu olarak kullanılan camları ve kapısı olmayan prefabrik evde yaşam mücadelesi veriyor.

Derdini anlatmakta zorlanan ve konuşmada büyük güçlük çeken Ali Bilge, kardeşlerinin ceza evinde olduğunu, 3 aylık engelli maaşı olan 800 TL ile geçimini sağladığını belirtti.

Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden konuşmasında aksaklıklar olan Ali Bilge isimli vatandaş, 20 yıllık her tarafı çürümüş, kapısı ve camları olmayan evinde yaşamaya devam ediyor. Komşuları ve akrabaları tarafından yiyeceği verilen Bilge şimdiye kadar hiç evlenmemiş.

Çektiği sıkıntıları gazetemize utana sıkıla anlatan Bilge şunları zor da olsa söyledi, 'Kaymakamlığımız ve sosyal yardımlaşma vakfımızdan Allah razı olsun. 3 aylık engelli maaşı alabiliyorum. Aylık 266 TL gibi bir para ediyor. Bu para yetmiyor tabiki, ancak yemeğimi komşum olan akrabalarım evime kadar getirip veriyorlar. Evlenmediğim için çocuğum yok, sadece kardeşlerim var onlar da ceza evinde'

Mahalle Muhtarı Yılmaz; Akrabaları Bakıyor

Dere mahallesi muhtarı Niyazi Yılmaz Ali Bilge isimli vatandaşın çok zor durumda olduğunu, kendi akrabaları tarafından evine bir kap yemek bırakıldığını söyledi. Gerçek yardıma muhtaç insanları muhtarlık olarak bizzat belirlediklerini belirten Muhtar şunları söyledi, 'Ben mahalle muhtarı olarak, mahallemde bulunan ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı belirliyoruz. Çünkü gözümüzün önünde yaşam mücadelesi veren bu vatandaşlara insan yüreği dayanmıyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan bu kardeşimiz için yardım bekliyoruz' dedi.  (İ.YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi