Dinar’da Kamil Furtun Olayı Protesto Edildi

Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesi nedeniyle Dinar Devlet Hastanesinde kısa süreli bir eylem düzenlendi. Saat 09.00’da hastane bahçesi içerisine toplanan Sağlık çalışanları meslektaşları için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızı okudu.

Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy Kamil Furtun’un öldürülmesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin güçlü yarınlara ve daha sağlıklı bir toplum temeline ulaşabilmesi için hekim, hemşire, eczaneci ve teknisyen olarak yaklaşık 700 bin kişi olduklarını belirterek şunları söyledi, ‘Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslaktaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında şehit edilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘Sağlık ve Şiddet’ kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin dualarıyla ve destekleriyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddet diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşice bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz’ dedi.

Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy’un basın bildirisinin ardından doktorlar on beş dakika poliklinik hizmeti vermeyerek olayı protesto etti.
İsmail Yılmaz/Dinar Umut

Editör: Haber Merkezi