Dinar’da Hazırlanan AB Projesi Kabul Edildi
Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu ’19 Yaş altı isteğe bağlı ve istem dışı ergen gebeliğini önleme ve olumsuz sonuçlarını en aza indirme’ isimli proje Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca onaylandı. Erasmus + Programı Ana Eylem Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2014 Mesleki Eğitim Öğrenciyi ve Personel Hareketliliği Proje Başvuruları kapsamında Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul gören proje ile ilgili bir açıklama yapan okul Müdürü Ramazan Koç şunları söyledi, ‘Bu kapsamda ülke genelinde mesleki eğitim kurumlarından 1482 proje teklifi yapılmış 1262 tanesi ön değerlendirme kriterlerini taşıdığı için içerik değerlendirmesine alınmıştır. Bu projelerden 221 proje teklifi değerlendirme komitesi tarafından desteklenmeye değer bulmuştur.
Dinar Anadolu sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan KOÇ, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Ana eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2014 Yılı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Başvuruları kapsamında Okulumuz tarafından hazırlanan ‘‘ 19 yaş altı isteğe bağlı ve istem dışı ergen gebeliğini önleme ve olumsuz sonuçlarını en aza indirme’‘ isimli projemiz  desteklenmeye değer bulunarak kabul edilmiştir.
Bu kapsamda ülke genelinde mesleki eğitim kurumlarından 1482 proje teklifi yapılmış 1262 tanesi ön değerlendirme kriterlerini taşıdığından içerik değerlendirmesine alınmıştır. Bu projelerden 221 proje teklifi değerlendirme komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.
Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin de 2014 -1 TR01-KA102-002250 numaralı ‘‘ 19 yaş altı isteğe bağlı ve istem dışı ergen gebeliğini önleme ve olumsuz sonuçlarını en aza indirme’‘ isimli projesi desteklenmeye değer bulunarak kabul edilmiştir. Proje kapsamında Okulumuz öğrencilerinden 45 öğrenci 6 öğretmen olmak Avrupa’da mesleki deneyim kazanmak için ikişer hafta eğitime katılacaktır. Projenin yurt dışı ortakları İngiltere, Almanya, Hollanda, Portekiz dir. Okul Müdürü Ramazan KOÇ projenin hazırlanmasında emeği gecen Müdür Yardımcımız Sayit GÖNEN, İngilizce öğretmenimiz Demet AĞAÇHANLI ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz. dedi
Editör: Haber Merkezi