Dinar’da Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemlerinin Açılışı Yapıldı

Dinar Organize Sanayi Bölgesi alanına Dinarlı İş Adamı Mehmet Acar tarafından yaptırılın Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemlerinin açılışı yapıldı.

Yoğun ilgi gören programa; Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Üst. Teğ. Mutlu Tokmak, Askerlik Şubesi Başkanı Ali Azyaman, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Dinar Ticaret Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, iş adamları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar içinde ayrıca OSB alanına ücretsiz otobüs kaldırıldı.

Programda vatandaşlara yemek ikramı yapılması sonrasında açılış programına geçildi. Kurdele kesimi öncesinde İş Adamı Mehmet Acar, davetlilere hoş geldiniz diyerek şunları söyledi; "Bu enerji santralimiz herkes tarafından bilinmektedir, dünyanın revacında olan bir sektördür. İnşallah yakında ikincisini de yapıyoruz buraya. Allah bunu herkese nasip etsin, teşekkür ederim." dedi   

Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Acarlar ailesi adına hoş geldiniz şeref verdiniz. Biliyorsunuz ki enerji yatırımın en güzeli. Her geçen gün enerjiye ihtiyacımız var. Tabi ki, termik santraller, nükleer enerji ve hidro elektrik santralleri sonuçta güneş enerjisi, enerjinin en güzeli güneş enerjisi. Bizim yörenin güneş enerjisi ile alakalı en güzel semt en güzel yöre. Dolayısı ile ben bu güzel tesisi yapan enerji firmasına teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamını geleceğine inanıyorum, Dinarımıza Ülkemize bu yatırım inşallah hayırlı olur diliyorum, hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Belediye İlan Memuru Gazi Yılmaz tarafından yapılan dua ile İş Adamı Mehmet Acar, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Mutlu Tokmak, Askerlik Şubesi Başkanı Ali Azyaman ve Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken tarafından kurdele kesilerek Güneş Enerji Sistemlerinin açılışı yapıldı. Kurdele kesimi sonrasında Mehmet Acar, Başkan Acar, protokol ve davetli vatandaşlar, güneş panellerinin yanına giderek, sistemin kurucu mühendisi Barış Ersoy'dan bilgi aldılar.

Barış Ersoy, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemleri ile ilgili yaptığı açıklamada alanda 1 Megavat  ve 3 bin panel den oluştuğunu söyledi. Ersoy, Güneş Enerji Sistemlerinin çevreye zarar vermediğini, 25 sene ömürlü olduğunu, 250 - 300 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Alınan bilgiye göre, Elektrik Dağıtım Kabul Heyetinin kontrolleri sonrasında elektrik üretim ve dağıtım işlemine başlanacağı öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi