DİNAR’DA FENER ALAYINA YOĞUN KATILIM
Dinar’da Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından fener alayı korteji düzenlendi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Başkan Saffet Acar’ın öncülüğünde fener alayı yürüyüş korteji düzenlendi.
29 Ekim 2014 Çarşamba akşamı saat 19:00’da Belediye hizmet binası önünde başlayan Fener alayı yürüyüşü programına yağışlı havaya rağmen Başkan Acar başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, Dinar TSO Başkanı Hakan Uyan, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er ve CHP İlçe yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe yönetimi ve gençlik kolları, mahalle muhtarları ve binlerce Dinarlı vatandaş aileleri ile birlikte katıldı.
Programa katılanlara belediye tarafından Türk Bayrakları ve meşale dağıtıldı. Bando Şefi Gazi Yılmaz ve ekibi tarafından çeşitli marşlar eşliğinde fener alayı korteji belediye önünden başladı. Yürüyüş korteji, zabıta amirliğine bağlı trafik ve yaya ekipleri tarafından koordine edildi. Belediye binası önünde başlayan ellerindeki bayrak ve meşalalerle ilçe emniyet müdürlüğü binasına yürüyen kortej, Yeniyol Caddesi, Şekerbank güzergahından tekrar belediye önüne geldi. Yürüyüş sonrasında belediye tarafından havai fişek gösterisi ve üzerlerinde Türk Bayrağı olan yüzlerce dilek balonlarıda yakılarak gökyüzüne bırakılırken, Onuncu Yıl Marşı ve çeşitli marşlar belediye önünde bando tarafından seslendirildi. Onuncu Yıl Marşını, Başkan Saffet Acar ve tüm vatandaşlar hep bir ağızdan okudu. Program sonrasında Bando Şefi Gazi Yılmaz, ‘Cumhuriyet’ isimli şiirini okudu. Başkan Acar kapanış konuşmasında şunları söyledi; “Değerli hemşehrilerim, çok kıymetli evlatlarımız, bu akşam burada yıllardır yapılmayan unutulmuş fener alayı yürüyüşünü bando eşliğinde yaptık. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum, nice nice sağlık, sıhhat ve barış içerisinde 29 Ekim bayramlara, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi. Program sonrasında vatandaşlar, Başkan Acar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Editör: Haber Merkezi