Dinar’da Engelliler Günü Programı

Dinar Belediyesi ve Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile “3 Aralık Dünya Engelliler” günü dolayısıyla ilçemizde bulunan engelli vatandaşlarımıza ve aileleri için Park Ala Konferans salonunda bir program düzenlendi.
Sunuculuğunu İlan Memuru Gazi Yılmaz’ın sunduğu programa; Derneğin Kurucu ve Fahri Üyesi ve Belediye Başkanı Saffet Acar, Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Uyan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Özkurt şunları söyledi; “Engelli insanlarımızın normal bir yaşam sürmeleri, onlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin sağlıklı yapılanması, bu konuda gönüllü hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın önünde ki tüm engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşama sevincinin artırılması temennisiyle tüm engellilerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar sağlıklı günler dilerim.” dedi
Belediye Başkanı Saffet Acar ise programa katılan vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyerek günün anlam ve öneminden bahsetti. Acar konuşmasında şunları söyledi; “3 Aralık Dünya Engelliler günü, tabi ki sadece 3 Aralık değil yılın tam günü engelliler günü. Herkes doğuştan potansiyel bir engellidir. Kimin ne zaman nerede, ne şekilde ne olacağı hiç belli olmaz. Dolayısıyla engelli olan vatandaşlarımızı, evlatlarımızı topluma kazandırma adına mutlaka mücadele etmek zorundayız. Bu görev hem yerel yönetimlere, hem mülki amirlere, hem devlete en fazlada aileye düşmektedir. Engelli vatandaşlarımızın aileleri mutlaka özverili olma zorundadır. Değerli başkanımızın da ifade ettiği gibi acıma duygusu yerine onları eğiterek topluma nasıl kazandırırız anlamında bir çaba göstermemiz gerekiyor. İnanıyorum ki azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, bu gün başarılı olan vatandaşlarımızın içerisinde engelli vatandaşlarımızda var. Engelli vatandaşlarımız hayata küsmesinler, engelli vatandaşlarımızın başarılı olabilmeleri içinde hepimize görev düşmektir. Dinar da bu derneğimizi değerli hocamız sayesinde kurduk, bende bu derneğin bir üyesiyim dolayısıyla bu derneğimize yakınınızda bildiğiniz tanıdığınız engelli vatandaşlarımız varsa mutlaka derneğimize üye olsun. Derneğimizin her zaman yanındayım arkasındayım emrindeyim, ben sizleri çok seviyorum Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum. Hepinize sağlık, sıhhat, huzur, barış içerisinde günler diliyorum.” dedi.
Yapılan konuşulmalar sonrasında Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli Psikolog Duygu Özcan ve Sosyolog Meliha Apaydın tarafından engelli vatandaşlarımız ve ailelerine yönelik slâyt ve videolu sunum yapıldı. Yapılan yemek ikramı sonrasında etkinliğe katılanlara belediye ekipleri tarafından çiçek takdim edildi. Acar ve Özkurt programa katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederek yolcu etiler. 
 
Editör: Haber Merkezi