Dinar’da Engelli Vatandaşlar Sosyalleşecek 
Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Özkurt yeni kurulan derneğin faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini, ilçede bulunan bütün engelli vatandaşların daha da sosyalleşeceğini söyledi.
Şu an için 24 kayıtlı resmi üyenin olduğunu, ilerleyen günlerde ise Dinar’ın köyleri dahil olmak üzere, Başmakçı, Evciler, Dazkırı ve Kızılören ilçelerinden de engelli vatandaşları üye yapacaklarını belirterek şunları söyledi, ‘Derneğimiz yeni kurulmasına karşın çok büyük ilgi alıyoruz. Derneğimizde iki çeşit üye profili bulunmakta. Bunlardan birincisi gerçek engelli üyeler, ikincisi ise fahri üyelerdir. Fahri üyeler ayni ve nakdi yardımlarını derneğimize yapabileceklerdir. Derneği kurmamızdaki asıl amacımız, Dinar ve çevresinde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kendilerinin her şeyden önce engelli olduğunu kabullendirmektir. Bu konuda bazı zorluklar yaşıyoruz, bazı engelli vatandaşlarımız kendilerini engelli olarak kabul etmiyorlar. Bu yönde bazı çalışmalarımız olacak’
 Yasal Haklarımızı Kullanacağız
Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, devletin engelli vatandaşlara verdiği tüm haklardan yararlanacaklarını, engellilerin her türlü haklarını dernek olarak savunacaklarını söyledi. Mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak tespit edilen engelli vatandaşları evlerinde ziyaret edeceklerini de ifade eden Özkurt, ‘Engelli vatandaşlarımızın evlerini ziyaret etmemizdeki amacımız Dinar’da engelli profilini oluşturmaktır. Bu profil sayesinde halk eğitim aracığıyla özel yetenekleri olan vatandaşlarımıza belirli kurslar düzenleyerek onların sosyal yönden gelişmelerini sağlayacağız’ dedi.
Editör: Haber Merkezi