Engelli Araçları Törenle Sahiplerine Teslim Edildi
Almanya Hannover şehrinden, Belediye Başkanı Saffet Acar’ın girişimleri ile Dinar’a kazandırılan engelli medikal malzemeleri, tekerlekli ve akülü sandalyeler yapılan törenle talepte bulunan vatandaşlara verildi.
Belediye hizmet binası önünde yapılan törene; Almanya Hannover ve Çevresi Türk Alileleri Birliği Derneği Başkanı Bekir Yüce, bereberinde bulunan dernek üyeleri Murat Çavuş, Mehmet Atilla, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Amirleri, Dinar Engelliler Derneği Başkanı ve üyeleri, engelli vatandaşlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan tören öncesi Belediye Başkanı Saffet Acar, dağıtımı yapılacak olan medikal malzemelerin kontrollerini yaptı. Belediye İlan Memuru Gazi Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk konuşmayı Almanya Hannover ve Çevresi Türk Alileleri Birliği Derneği Başkanı Bekir Yüce yaptı. Yüce konuşmasında şunları söyledi; “Bizler yurt dışında yaşayan gurbetçi ülkücüler olarak, buradaki engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmayı veya azaltmayı kendimize düstur edindik. Bu sebeble oraganizenin başından bu zamana kadar gerek maddi gerekse manevi değerlerini esirgemeyen iki değerli kardeşimle aranızda bulunmaktayım. 17 Ağustos depreminin ardından bu güne kadar Türkiye nin muhtelif yerlerine Avrupalı Ülkücüler olarak 38. Tır, Hannover Ülkücüleri olarak 4. Tır’ı engelli kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyor ve bütün hastalarımıza Allah’tan şifalar diliyor, engelsiz bir yaşam diliyorum. “ dedi
 Dernek Başkanı Bekir Yüce, 1 Eylül Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel merkezine ziyarette bulunduklarını belirterek, oradan Dinar’a özellikle Belediye Başkanı Saffet Acar’a MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’den selam getirdiklerinide ifade etti.
Almanya Hannover ve Çevresi Türk Alileleri Birliği Derneği Başkanı Bekir Yüce’nin yapmuş olduğu konuşma sonrasında Belediye Başkanı Saffet Acar mikrofonu alarak bir konuşma yaptı. Acar konuşmasında; “Almanya Hannover ve Çevresi Türk Alileleri Birliği Derneğinin bize göndermiş oldukları akülü sandalye, manuel tekerlekli sandalye, asa, tekerlekli yürüme yardımcısı, tuvaletli oturaklı tekerlekli sandalye, elektrikli ortapedik hasta yatağı yani bir tır dolusu malzeme. Ben öncelikle kendilerine huzurlarınızda bu yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Dinar’da gerçekten buna ihtiyaç var idi, 2010 yılında şuan aramızda bulunan Saffet Karaduman kardeşimin destekleri ile yine Almanya’dan bir tır dolusu medikal ve engelli malzemeleri gelmiş ve bunları dağıtmış idik. Kendi imkanlarımızla da yaklaşık 50 adet akülü araç alıp teslim ettik. Dinar ve çevresinde çok ama çok bu araçlara ihtiyacı olan kardeşlerimiz var. Bu faaliyetlere yönelik çalışmalarım devam edecek. “ dedi.
Acar yapmış olduğu konuşmasında ayrıca akülü araçları kullanacak engelli vatandaşlara trafikte dikkatli kullanmalkarını da temenni ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Program sonrasında engelli araçların kazandırılmasında katkı ve desteği olanlara plaketleri verildi.  
 
 
Editör: Haber Merkezi