Dinar’da Çiçek Festivali Düzenlendi
Dinar Aziz Uluslar Arası Çiçekçilik tarafından II. Çiçek Festivali yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Özellikle bayanların yakından ilgi gösterdiği Çiçek Festivalinde bin çeşit olmak üzere yaklaşık kır bin adet çiçek botanik parkta sergilendi. Dinar’ın çiçek ihtiyacını karşılamak ve sosyal etkinlik yapmak adına düzenlenen Çiçek Festivalinde Dinar’a özgü olan Yer Menekşesi (Çuha) ve Yedi Dağ Çiçeği davetliler tarafından en beğenilen çiçekler arasında yerini aldı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Çiçek Festivali ile ilgili olarak bir açıklama yapan Aziz Çiçekçilik Sahibi Aziz Yılmaz, Kırk Bin adet çiçeği İzmir’den İlçeye sergilemek adına getirdiğini, çiçek ihtiyacını karşılamak adına çiçek festivalini geleneksel hale getireceklerini ifade ederek şunları söyledi, ‘İlçemizde ikinci çiçek festivalini yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Dinar’da her hafta elli kasa çiçek ve bitki, 500 adet ise ağaç türü satılmaktadır. Ağaç ve çiçeğe olan ihtiyacı karşılamak ve vatandaşlarımızı bin adet çiçek çeşidi ile buluşturmak adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Baharın gelmesi ile birlikte Aziz Çiçekçilik olarak buraya kırk bin adet çiçek getirdik ve inşallah yapılan bu festivalimizi de geleneksel hale getireceğiz’ dedi.
Vatandaşlar Çiçek Koridorlarını Gezdi
Aziz Uluslar Arası Çiçekçilik tarafından düzenlenen Çiçek Festivaline vatandaşlardan ilgi büyük oldu. Üç boyunca devam edecek olan Çiçek Festivalindeki çiçekler Botanik Parkta vatandaşlarla buluşmaya devam edecek. Festival alanında oluşturulan çiçek koridorlarını gezen vatandaşlar rengarenk çiçekler arasında seçim yapmakta zorlandı. Çiçek satışının da devam ettiği organizasyonda Dinarlı vatandaşlar kır bin adet çiçeği yakından inceledi. Bazı vatandaşlar ise evlerine ve bahçelerine dikmek üzere çiçek pazarlığına tutuştu. 1 TL’den 50 TL’ye kadar çiçeklerin ve ağaç fidelerinin satıldığı festival sonradan yağan yağmura rağmen devam etti.
Editör: Haber Merkezi