Dinar’da Çalınan Motosikletler Dazkırı’da Çıktı
Dinar’ın Fatih Mahallesi 1. ve 2. Etap Toki konutları bölgesinde motosiklet hırsızlığı arttı. Toki konutları motosiklet hırsızlarının uğrak yeri haline gelirken, geceleri özellikle hafta sonları gelen hırsızlar kilitsiz motosikletleri hedef haline getiriyor. Takip ve aramayla tespit ettikleri motosikletleri düz kontak yaparak hızlı bir şekilde çalan hırsızlar, son olarak Toki 2. Etap bölgesinden iki adet motosikleti aynı anda çalarak kayıplara karıştı. Çalınan motosikletlerden bir tanesi Afyonkarahisar’a bağlı Dazkırı ilçesi Çamlık Mahallesinde terk edilmiş halde Dazkırı İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından bulundu.
Yapılan araştırmada Yamaha marka motosikletin yapılan kaza sonrasında terk edildiği tespit edildi. Diğer çalınan Motoran marka motosikletin sahibi olan Toki 2. Etap Görevlilerinden Hüdai Şen isimli vatandaş ise çalınan motosikleti hakkında şunları söyledi; “23 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.00 - 21.00 saatleri arasında Toki’de bulunan bir akrabamın evine uydu kanal programlarını ayarlamak için gitmiştim. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıktığımda apartman önüne park ettiğim motosikletimi bulamadım. İlk olarak motosikletimi bölgede aramaya başladım. Arama esnasında 18 – 20 yaşlarında motosikletli bir genci beklerken gördüm ama hiç şüphelenmedim. Daha sonra Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdim. Olayın ertesi günü bir iş için gittiğim Tekke Mahallesinde o akşam gördüğüm motosikletli genci tekrar gördüm. Kendisine başımdan geçenleri anlatarak motosikletini kilitli tutmasını, hırsızlık olaylarının arttığını söyledim. Kendisiyle yaptığımız kısa sohbet sonrasında nereli olduğunu sorduğumda bana Dazkırılı olduğunu, Dinar’a motosiklet ruhsatı çıkarmaya geldiklerini, Dinar’da ruhsat fiyatlarının Dazkırı’ya oranla daha ucuz olduğunu söyledi. Bu kişinin tutarsız konuşması ve daha sonra çalınan diğer Yamaha marka motosikletin Dazkırı’da bulunması beni şüphelendirdi.” dedi
Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor
Toki’de ikamet eden motosiklet sahibi başka bir vatandaş ise daha önce kendisinin evine gelirken siyah plakasız motosikletli iki genç tarafından takip edildiğini ve bir saat sonra motosikletini kontrol ettiğinde elektrik kablolarının oynandığını fark ettiğini belirtti. Hırsızlık olayının ardından Dinar Dazkırı arasında bulunan karayolunda tespit edilen mobese kamera görüntülerinin Dazkırı Emniyet Amirliği Ekipleri tarafından Dinar Savcılığına gönderileceği, parmak izi tespiti yapıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Vatandaşlar Kamera Sistemi İstiyor
Toki’de ikamet eden vatandaşlar artan hırsızlık olayları karşısında Toki’de iki adet giriş çıkışı olan yola plaka ve yüz tespiti yapan kamera sistemleri takılmasını istiyor. 
Editör: Haber Merkezi