DİNAR’DA BOKS KURSU DEVAM EDİYOR

Dinar Belediyesi Kapalı Spor Salonu tesislerinde boks kursu devam ediyor.
Antrenör Cemalettin Bozkurt tarafından spor tesisinde bulunan boks salonunda, boks antrenmanları tüm hızıyla devam ediyor. Haftada üç gün; Pazartesi, Salı ve Perşembe akşamları gençlere boks antrenmanı veren Bozkurt, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Amaçlarının sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade eden Bozkurt, “Belediye Başkanının talebi ve bizim çabalarımızla gençlere bir şeyler vermeye çalışıyoruz, bu çocuklar bizim çocuklarımız ve gençlerin yapacağı her hata bizimdir.” Dedi.  
Güreş kursunun da devam ettiğini dile getiren Bozkurt, belediye imkânları doğrultusunda ücretsiz olarak tüm gençlere kapılarının açık olduğunu belirtti.
CEMALETTİN BOZKURT KİMDİR?;
Bozkurt, 1956 Yılında Afyonkarahisar Dinar ilçesinde doğdu. İlkokulu eski Atatürk, şimdiki İmam hatip Ortaokulunda, ortaokul ve liseyi ise Dinar Lisesinde tamamladı. Bozkurt 7 yaşında, şimdi ki Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Dinarlı hemşehrimiz Ramazan Er tarafından yüzme sporu ile ilk spor hayatına başladı. Yüzme sporu dışında Bozkurt, yine Ramazan Er aracılığı ile dayanıklılık ve kondisyon eğitimi aldı. Ortaokul hayatında güreş takımına katıldı, güreş seçmelerinde ise Amasya’lı Mehmet Akkuş hoca tarafından beğenilerek kendi güreş takımına alındı. Mehmet Akkuş antrenörlüğünde yedi ay antrenman yapan Cemalettin Bozkurt, lise 1. sınıfta 1973 yılında 48 kiloda gençler müsabakasında Türkiye şampiyonu oldu. 1974’te ise grup seçmelerinde elenen Bozkurt, daha sonra yayınlanan “geçen yılın Türkiye şampiyonları tekrar müsabakalara katılabilirler” genelgesi ile yoğun ve zorlu bir antrenman süreci sonrasında tekrar Türkiye şampiyonu oldu. 1975 yılında ise büyükler güreş müsabakasına katılmaması için dönemin Dinar Kaymakamı tarafından Bozkurt’un yaşı küçültüldü ve gençlerde 3. kez Türkiye şampiyonu oldu. Dinar Lisesinden mezun olan Cemalettin Bozkurt, Kütahya Eğitim Enstitüsüne girdi. Okul müdürünün isteği ile boks takımına girerek antrenman değiştirdi. Boksör ve boks antrenörü olan Hava Astsubayı tarafından iki yıl eğitim alan Bozkurt, 51 kiloda ferdi müsabakalarda (1978) Türkiye üniversiteler arası boks şampiyonu oldu. Bir yıl güreş ve bir buçuk yıl boks antrenörlük kursu alan Bozkurt’un güreş ve boks antrenörlük belgesi mevcuttur. 1978 yılında Kütahya Eğitim Enstitüsünden mezun olan Cemalettin Bozkurt Avdan Köyünde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Bülücalan Köyü, Akgün Köyü ve Atatürk İlköğretim Okulunda Türkçe Öğretmenliği görevi sonrasında Dinar Gençlik ve Spor Müdürlüğü yaptı, bu dönemde Dinar’a Kapalı Spor Salonu yapılarak ilçeye kazandırılmasında öncülük etti. Ardahan’da öğretmenlik görevine kısa süre devam eden Bozkurt daha sonra emekli oldu. Cemalettin Bozkurt, öğrencilik döneminde sınıf arkadaşı olan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın isteği üzerine Belediye Kapalı Spor Salonu tesislerinde öğrencilere ve gençlere yönelik güreş ve boks antrenörlüğünü ücretsiz olarak yapmaya devam etmektedir. Cemalettin Bozkurt’un yetiştirdiği bir dünya üçüncüsü öğrencisi, milli takımda öğrencileri ve Türkiye de çok sayıda derece yapan öğrencileri mevcuttur. Kapalı Spor Salonunda görev yapan, dünya ve Türkiye de derece yapan eski milli güreşçi ve güreş antrenörü Baki Öztürk’te, Bozkurt’un öğrencilerindendir. Cemalettin Bozkurt Evli ve 2 çocuk babasıdır. 
 
Editör: Haber Merkezi