Dinar’da 802 Kişi TOKİ’ye Başvurdu

TOKİ Başvurularının sona ermesinin ardından resmi olarak konut sahibi olmak isteyen kişi sayısı 802 kişiye ulaştı. 14 Ekim 2016 tarihinde sona eren başvuru sürecinde Dinarlı vatandaşlar TOKİ evlerine çok büyük rağbet gösterdi.
Vatandaşlar en çok başvuruyu küçük evler olan 2+1 tipindeki konutlara yaptı. Toplamda 410 vatandaş 75 M2 ev sahibi olmak için bankaya başvuru ücretini yatırdı. 3+1 tipi evlerde de durum pek farklı olmadı. 297 kişi bankaya resmi müracaatta bulundu. 95 kişi ise büyük evler olarak adlandırılan 4+1tipi konutlara başvurdu. Bu sonuçlar Dinar’da konut açığının olduğu gibi alt gelir gurubunun ev ihtiyacı olduğunu da kanıtlamış odu.
UMUT HABER 4 YIL UĞRAŞTI
Dinar Umut Haber Merkezi Dinar’a toplu konut yapılması ile ilgili 4 yıl uğraş verdi. Sokak röportajlarından, anketlere kadar birçok çalışmaya imza attı. Konuyla alakalı yetkililere vatandaşların sesini en güzel şekilde duyuran Umut Haber vatandaşlara yine müjdeli haberi verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Dinar’daki konut açığıyla alakalı olarak TOKİ Başkanı ile görüşmeleri sonrasında Dinar Kaymakamlık makamında nihayet talepler açıldı. Talebe göre konutların yapılacağı projeye tam 802 kişi müracaat etti. Vatandaşların yıllardır büyük bir özlem içinde TOKİ evi beklemesi ve taleplerin açılmasıyla rahatlayarak milletvekili Özkaya’ya teşekkür etti.
EMLAK UZMANI UYARMIŞTI
Bu dört yıllık süre zarfında Dinar’da hizmet veren yatırım ve danışmanlık uzmanı Hasan Aslantürk ilçede emlak sektöründe yaşanan sıkıntıları ve yapılması gerekenleri sürekli olarak basın aracılığıyla duyurdu. Aslantürk Umut Haber’e verdiği röportajında “Dinar’a bin adet TOKİ tarafından konut yapılmalı” demişti. Bütün bu uğraşların sonucunda açılan talep sayıları gösterdi ki Dinarlı vatandaşlar ev istiyordu. 
 
Editör: Haber Merkezi