Dinar’da 50 Kişi Osmanlıca Kursundan Mezun Oldu

Dinar’da Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol gereği Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Osmanlıca Kursu sertifikaları kursiyerlere dağıtıldı.

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu kurslarla ilgili yaptığı açıklamasında, Osmanlı Türkçesi kurslarına severek iştirak eden kursiyerlere ve öğretmenlerine teşekkür etiğini ifade ederek şunları söyledi:"Milletleri Millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayıran temel esaslardan birisi de O milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Lisan ve yazısını kaybeden millet kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır. Osmanlıca, Türklerin yüzyıllarca geliştirdikleri özgün bir dildir. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesi’ni okuyup anlayabilmektir" dedi.

Hayrat Vakfı Dinar Koordinatörü ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İbrahim Telek ise yaptığı konuşmada, Ülke genelinde 970 noktada Osmanlı Türkçesi için kursların verildiğini ve 250 bin kişiye sertifika takdim edildiğini kaydetti.Konuşmaların ardından Osmanlı Türkçesi kurslarına katılan 50 kursiyere belgeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İbrahim Telek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer ve İlçe Müftüsü Celil Şimşek tarafından verildi.iha-mynet

Editör: Haber Merkezi