Dinar Ulu Cami Vakıflara Devir Edildi

Dinar Merkez Ulu Cami Dinar Kaymakamlığı Mal Müdürlüğünden Bababey Camii Şerif Vakfına devir edildi.
Umut Gazetesi 24 Mart 2016 Perşembe günü 1776 yılında Harputlu Bababey Zade tarafından yaptırılan merkez Ulu Cami’nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devir edilerek restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiğini, böylelikle caminin tarihi değerleri korunarak çok daha düzenli hale geleceğini yazmıştık. Daha sonra ise konuyla alakalı olarak vatandaşlar Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın bu projeye yardım etmesi gerektiğini, işlemlerin hızlanması adına gerekli çalışmayı yapması gerektiği haberlerini de siz değerli okuyucularımıza paylaşmıştık.
Bütün bu yaşanan gelişmelerden sonra 06 Şubat 2017 Pazartesi günü yani dün Merkez Ulu Cami Hazineden Vakıflar Genel Müdürlüğüne devir edildi. Resmi, tapu işlemlerinin Dinar Tapu Müdürlüğünde gerçekleştiği çalışmalarda Cami resmen Vakıfların kendi kütüğüne geçti.
Edinilen bilgiye göre kısa bir süre zarfından uzmanların Dinar’a gelerek Ulu Camiyi inceleyeceği ve gerekli restorasyon çalışmasına başlanılacağı, konuyu ise Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın yakından takip ettiği öğrenildi.
 
 
Editör: Haber Merkezi