Dinar Tekke Camiinde Kuran’ı Kerim Öğrenme Kursu Sona Erdi
Toptepe Mahallesinde bulunan Tekke Camide yaz tatili dolayısıyla öğrencilere verilen 2014 yaz Kuran’ı Kerim öğrenme kursu sona erdi. Yaklaşık 60 öğrencinin kurs gördüğü camide ödül töreni yapıldı. Programa; Belediye Başkanı Saffet Acar, ilçe Müftüsü Celil Şimşek, Emekli İmam Hatip Mehmet Bağcı, Belediye Puantörü Ali Özçelik, Suçıkan Mahalle Muhtarı Ali Er, Toptepe Mahalle Muhtarı Sabri Dursun, Dere Mahallesi Muhtarı Niyazi Yılmaz ve bazı öğrenci velileri katıldı. Ziyarette Başkan Saffet Acar, Kuranı Kerim öğrenen öğrenciler ile birlikte kuran okudu. 
Çoğu öğrencinin aileleri ile birlikte tatilde olduğu kurs sonu ödül etkinliği programında Başkan Saffet Acar, Müftü Celil Şimşek ve beraberlerinde bulunan heyet tarafından öğrencilere içinde ayakkabı, mont, kalem ve kitaplardan oluşan hediye paketleri, başarı belgeleri ile birlikte verildi.
Bu tür kursların her yıl artarak gittiğini ve bunuda sevindirici bir olay olduğunu belirten Belediye Başkanı Saffet Acar yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Aileler yavaş yavaş bilinçlenmeye başlamış ki çocuklarını bhu eğitim ile alakalı camilerimize gönderiyor. Tabi burada asıl pay (din göevlileri olan) sizlerin. Ben sizleri ve müftü beyi kutluyorum. Öğrencilerimizi, çocuklarımızı sokaklardan, internet kafelerden ve olumsuz yerlerden kurtarıp burada en önemli dini eğitim veriliyor. Bu bağlamda hepinize çok tyeşekkür ediyorum. Bu çocukları görüyor son derece mutlu oluyorum.” Dedi
İlçe Müftüsü Celil Şimşek ise öğrencilik döneminde okulda ilk almış olduğu ödülü unutamadığını belirterek camide bulunan heyete ve öğrencilere bir hatırasını anlattı. Müftü Şimşek, günün önem ve anlamına binaen bir konuşma gerçekleştirdi.
Emekli İmam Hatip Mehmet Bağcı ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, Kuranı Kerimi öğrenme ve okunmasının fazileti hakkında bir sohbet gerçekleştirdi.  
Tekke Cami Müezzin Kayyum Hacı Ali Ceylan ve öğrenciler tarafından programa katılanlara meyve suyu ve pasta ikramı yapılması sonrasında Başkan Saffet Acar ve heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.
 
Editör: Haber Merkezi