DİNAR SYDV HALKIMIZIN YANINDA

Dinar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca 2016 yılı içinde ayni, nakdi ve merkezi ödemeler de dahil olmak üzere toplamda 11.266 kişiye 7.369.530.69-TL lik yardımlar yapıldı.
                Yapılan yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Müdürü İrfan YÜKSEL, her yıl olduğu gibi 2016 yılı içinde de vatandaşlarımıza hizmetlerimiz tüm hızıyla devam etti. Vakıf imkanlarını sonuna kadar kullanarak vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Yıl içerisinde  5504 vatandaşımıza nakdi olarak vakıf kaynaklarımızı kullanarak 761.719.00-TL lik nakdi yardım, yine yıl içerisinde vakıf imkanlarını kullanarak sağlık yardımları, ev onarım yardımları, barınma yardımları, eğitim metaryalleri yardımları ve  yakacak yardımlarını kapsayan ve ayni olarak yapılan yardımlarımızın toplamı da 2150 kişiye 958.762.75-TL olarak gerçekleştirilmiştir. Tüm işlemleri vakfımız tarafından gerçekleştirilen ve ödemeleri Genel Müdürlüğümüzün merkezi sistemi tarafından yapılan  2022 Sayılı kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli maaşları, şartlı Sağlık ve Şartlı Eğitim yardımları, Muhtaç Asker Ailesi yardımları, Öksüz yetim yardımları, Eşi vefat etmiş bayanlara yönelik yardımları kapsayan  3612 vatandaşımıza da toplamda Genel Müdürlüğümüzce 5.649.048.94-TL lik ödeme gerçekleştirilmiştir. Genel Müdürlüğümüzün merkezi ödeme sistemine göre 2022 Sayılı kanun kapsamındaki vatandaşlarımıza üçer aylık, diğer ödemeler ise ikişer aylık periyotlar çerçevesinde PTT müdürlüğü kanalıyla yapılmaktadır.  Gerek vakıf imkanları ile ve gerekse Genel Müdürlüğümüzce yapılan yardımlarla vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerinde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmış bulunmaktadır.
                Ayrıca 2016 yılı içinde Vakfımızca 200 kişilik kız öğrenci yurdu ihalesi gerçekleştirilmiş ve inşaatına başlanılmıştır. 7.616.000-TL ihale bedeli ile yapımına başlanan Kız Öğrenci yurdumuzun şu an itibariyle bodrum katı kaba inşaatı tamamlanmıştır. 2017 yılı ekim ayında bitirilmesi planlanan yurdumuzun önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanmaktadır.  Bu güzel eserin İlçemize kazandırılacak olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kız yurdumuzun yapımı ile ilgili olarak ilk aşamasından bu zamana kadar geçen sürede bizlere destek olan  Vakıf Başkanımız İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa ŞAHİN başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Dedi.
                Vakıf Müdürü İrfan YÜKSEL sözlerinin devamında Vakıf olarak 2017 yılı içinde de vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceklerini, Vakfımızın amacı doğrultusunda olan tüm taleplere imkanlar ölçüsünde cevap vermeye çalışacaklarını belirterek, tüm halkımızın 2017 yılının rahat, huzur ve sağlık içinde geçirmeleri temennisinde bulundu. 
Haber ve Fotoğraf: Dinar SYDV, https://www.facebook.com/irfan.yuksel.543
 
Editör: Haber Merkezi