DİNAR MARSYAS SEMPOZYUMUNA NEDEN İLGİ GÖSTERİLMİYOR?

Sempozyum saat 09.30 da Dinarın Şairi Süleyman Uysal hakkında yapılan bir belgesel gösterisiyle başladı. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşından sonra(Yrd. Doç. Dr.– Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı) Hayrettin ERTAN,( Dinar Belediye Başkanı)Saffet Acar,( Dinar Kaymakamı) Mustafa ŞAHİN sempozyyomun önemi hakkında birer konuşma yaptılar.

Sempozyum Oturum Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Mehmet DEMİRTAŞ,Konuşmacılardan Dr. M. Ertan YILDIZ “ Nuh’un Gemisi Dinarda mı? ”konusunu,Prof. Dr. Özdemir KOÇAK ve Arş. Gör. Dr. H. Gül KÜÇÜKBEZCİ “ Dinar İlçesi ve Çevresinin M.Ö. II. Bin Yılda Kültürel Durumu ”Konusu, Ahmet İLASLI“ Güney Frigya Arkeolojisi ”konusu, Dr. M. Ertan YILDIZ “ Kelainai ve Apameia’nın Lokalizasyonu ”konusu hakkında konuşmalarını slayt resimleri göstererek sondular.

 

Öğle yemeği arasından sonra  2.   Oturum: saat 14.00 de başladı. Oturum masasında yerlerini alan, Oturum Başkanı: Yrd. Doç. Dr. İbrahim BALIK konuşmacılardan Yrd. Doç. Dr. Riyad ŞİHAB " Mimarlıkta Deprem Eğitimi "konusu,Arş. Gör. Hakan YILMAZ “ Belgesel Sinemada Mekan Kullanımı Bağlamında Marsyas Festivali Belgeselleri Üzerine Bir İnceleme ”konusu,Öğr. Gör. Ahmet KAYSAL “ Elektrik Enerjisinin Türkiye’deki Gelişimi ve Dinar Bölgesi Örnek Çalışması ”konusu, Araştırmacı-Gazeteci –Yazar Ayhan KALKAN“ Dinar Çeşmeleri ”konusu, Yrd. Doç. Dr. Riyad ŞİHAB, Ebru KASTUL ve Gülcihan KARAARDIÇ“ E-Dış Ticaret ve Girişimcilik Üzerine Etkileri ”konusu hakkında konuşmalarını slayt gösterileriyle yaptılar.Daha sonra PROF. DR. TACİSER SİVAS BİLİM ÖDÜLLERİ TÖRENİNDE 3 başarılı öğrenciye ödülleri verildi.Ayrıca Yüksek Okul Müdürü Hayrettin ERTAN, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Kaymakamı Mustafa ŞAHİN tarafında katılımcıları katılım belgeleri ve ödülleri verildi.

 

Editör: Haber Merkezi