Dinar Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda liderlik seminerleri

Dinar Kredi Yurtlar Kurumu  çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen konferansa konuşmacı olarak Eğitimci Veysel YILDIRIM  katıldı.

Yurt  Müdür vekili   Nazım YILDIRIM  açılış konuşmasında  ”Yüksek öğrenim gençliğine barınma, beslenme, kredi ve burs hizmetleri yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle serbest zamanlarını değerlendirmeyi misyon edinmiş olan kurumumuz, tüm  imkanlarıyla  iyi hizmet vermenin gayreti içerisindedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız,  Yüksek  Öğrenin  Kredi ve Yurtlar Kurumu  Genel  Müdürlüğümüz ve Eskişehir bölge Müdürlüğümüzün  vermiş oldukları destek ve önemleri doğrultusunda,  yurtlarında barınan öğrencilerin motivasyonu yüksek, özgüveni artmış başarıya odaklanmış değişime  ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ‘Liderlik Seminerleri’ düzenlenmektedir. Geçtiğimiz günlerde   Doç .Dr.  Mehmet FİDAN ‘ın  ‘’ Empati Yoksunluğu ‘’ konulu                    seminer yapıldı.  Bugün  ise unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz , bizi  biz yapan, ayakta kalmamızı sağlayan asıl bağlarımızı anlatan  ‘’İçimizdeki büyük hazine : vicdan ve  merhamet, sadakat ve tevazu ‘’   anlatılacak.

‘’ Hazine sandığının üzerinde oturan dilenciler gibiyiz’

Yurt Müdür  vekili   YILDIRIM ‘’ Tarih, kültür ve değerlerimiz bizim en kıymetli hazinelerimizdir. Onlardan habersiz olmamalıyız. Hazineler Tarih sayfalarında kalmamalı. O hazineden mutlaka faydalanmalıyız. Bir sendrom yaşıyoruz ve bu sendrom sadece genç arkadaşlarımıza ait değil. Son birkaç asırdır aynı problemleri yaşıyoruz. Ama biz inanıyoruz ki bu eğitimler sayesinde içimizdeki hazinelerin farkına varacağız. O yüce değerlerin kıymetini idrak ederek yeni atılımlar yapıcaz  ‘’ dedi

Daha sonra kürsüye gelen Eğitimci  Veysel YILDIRIM, konuşmasına Hz. Mevlana’nın yedi öğüdünü  anlatarak  başladı. Hz. Mevlana’nın  engin bir insan sevgisine sahip olduğunu ve asıl hedefin   ‘kamil insan’ olduğunu söyledi.

“ACIMAK AYRI, MERHAMET ETMEK AYRIDIR”

 Bizden istenilen merhamet sahibi olmaktır. Acımak karşıdakini küçümsemektir. Ona tepeden bakmaktır. Biz merhamet ile emr olunduk. Hatta ‘’ Merhamet etmeyene , merhamet olunmaz ‘’ bizim için ilkeseldir.   Merhamet etmeliyiz ki, rahmete, huzura nail olalım. İşte merhamette güneş gibi ol diyen Hz Mevlana  kimseyi hakir görme, herkese insan nazarı ile bak.

Çünkü bizler biliyoruz ki ,  ‘’Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.” Sözü “üzerinde elbise olmayan insanlar” ile yüksek insani hasletleri (özellikleri) taşıyan, fakir ancak namuslu, haysiyetli, dürüst,  sevecen insanların kastedildiği malum.

‘’ HIRS ÜÇTÜR. PARA HIRSI, MAKAM HIRSI VE ŞÖHRET HIRSI ‘’

Yıldırım , sözlerine şöyle devam etti: “Bizler keşke Mevlana’yı hakkıyla tanıyabilsek. O yüce zatın yıllar önce ortaya koyduğu şu muhteşem ilkeyi kendimize rehber edinebilsek. Ne kadar rahat ederiz. Bugün bütün olumsuzlukların, streslerin kaynağını teşkil eden unsurlar. Bunlardan uzak durmalıyız.  Elimizde nice değerler var ama biz bunların kıymetini bilmiyoruz.  Üzerinde paranın ve makamın gücünü ifade eden kişilere hiçbirimiz itibar etmeyiz. Onlara değer vermeyiz. Bizler sadece dost oldukları için değer vermeli, insan olduğu için  onları anlamalıyız. Hırs afettir. Bedeni yok eder. Bunlardan oldukça uzak durmalıyız ’’ dedi

Editör: Haber Merkezi