DİNAR HALK EĞİTİM MERKEZİ'NDE ROMAN AÇILIMI

Dinar Halk Eğitim Merkezi ve Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Sepet Örücülüğü’ kursunun açılışı Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplamda 15 kursiyerin eğitim aldığı sepet örücülüğü kursu binasının açılışını yaptıktan sonra kursiyerleri ziyaret eden Milletvekili Özkaya burada kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünleri yakından inceledi. Sepet Örücülüğü kurslarında hazırlanan ürünlerin en iyi şekilde satışının yapılması gerektiğini belirten Özkaya burada Roman vatandaşlara bazı müjdeler vererek Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR aracılığıyla yapılan bu işlerden daha fazla para kazanılması için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Dinar’a bağlı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi, Suçıkan, Toptepe ve Pınarbaşı mahallelerinde ikamet eden Roman vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kurslarla ilgili bazı bilgiler veren Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer şunları söyledi, “Dinar HEM ve İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğü iş birliğinde “Hayatımız Roman” projesi kapsamında “Sepet Örücülüğü” kursu açtık. Kursumuz 15 kursiyer ile eğitimlerine başladı. İşkur tarafından günlük yevmiyeleri verilen kurslarımızda Roman vatandaşlarımız en iyi şekilde sepet örme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu kursların dışında ise Kuran-ı Kerim Okuma Kursu, Halı dokuma, Dikiş-Nakış ve ahşap boyama kursları olmak üzere toplamda 115 kursiyerimiz eğitim almaktadır” dedi.

Pınarbaşı mahallesinde kiralık olarak tutulan ve mahalle vatandaşlarına kurs verilen yerin açılışını yapan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya binada bulunan bütün kursları yerinde inceledi. EL emeği ürünleri çok beğendiğini ve bu ürünlerin daha çok satışının yapılması adına iyi bir pazarlama ağının kurulması gerektiğini kaydetti. Bunun için ise Suçıkan bölgesinde ve başka bölgelerde bu ürünlerin pazarlanması gerektiğini belirten Özkaya şunları söyledi, “Dinar’ımızda çok yetenekli vatandaşlarımız var. Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslarda en iyi şekilde eğitilerek el emeği ürünleri yapıyorsunuz. Bu ürünleri mutlaka satarak sizlere daha fazla gelir elde ettirmemiz gerekir.Bu nedenle yaptığınız ürünleri en iyi ve en kaliteli bir şekilde yapmalısınız ki daha fazla maddi imkan sağlayasınız. Ben sizleri kutluyorum, bu şekilde azimli ve kararlı bir şekilde çalıştığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Halil Yüksel’den Büyük Destek

Dinarlı iş adamı akaryakıt petrolleri sahibi Halil Yüksel Dinar Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslarda yapılan elemeği ürünlerin kendi iş yerinde bulunan en uygun alanlarda ticaretinin yapılabileceğini söyledi. Bu tür işlere her zaman destek verilebileceğini de kaydeden Yüksel, “Kendime ait akaryakıt istasyonunda vatandaşlarımız yaptıkları ürünleri satabilirler” dedi.

  

Editör: Haber Merkezi