Dinar Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooparatifi Başkanı Topcu
Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, “İlçenin, ekonomik refah düzeyini üst düzeye çıkartmak adına aromatik bitkiler ve bal ormanı gibi güzel projeler geliştirilebilir” dedi.
Topçu, Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kooperatif olarak Dinar’da bulunan esnafı her yönden kalkındırmak ve onlara destek olmak için çalıştıklarını ifade etti.
“İlçenin, ekonomik refah düzeyini üst düzeye çıkartmak adına aromatik bitkiler ve bal ormanı gibi güzel projeler geliştirilebilir” diyen Topçu, şöyle devam etti:
“İlçemizde bu işlerle uğraşan insanlarımız var. Kendi ürettiği balı, kendi pazarında satan vatandaşlarımıza en uygun alan bulunarak burada faaliyetlerine devam etmeleri sağlanabilir. Aromatik bitki yetiştiriciliğinde ise Türkiye’nin değişik bölgelerindeki endemik bitkileri Dinar’da yetiştirebiliriz. İlgilenen herkese buradaki bitkilerin yetiştirilmesini öğretip çevrede kurulan laboratuvarlarda ve imalathanelerde bugünkü kimya biliminin ışığında hangi etken maddeler elde ediliyorsa onları elde edebiliriz. Tıbbi ve aromatik bitkiler aynı zamanda sağlık ve kozmetik alanlarında da kullanılıyor.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Yalçın da, aromatik bitkiler ve bal ormanına ilişkin çalışmaların başlanabileceğini, kurulması halinde ise vatandaşlara büyük fayda sağlayacağını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi