Dinar Dikici Köyü Kuruyor
Afyonkarahisar’a bağlı Dinar ilçesinin Dikici Köyünde yeni yapılan kapalı sulama sistemi ile ilgili büyük sorun yaşanıyor. Köylüler yeni sulama sisteminin doğru çalışmadığını, boruların son derece kalitesiz olduğunu ve sık sık borularda patlama meydana geldiğini iddia etti. Bu sebepten dolayı mahsullerin sulanamadığını söyleyen köylü vatandaşlar bir an önce sulama sorununa çözüm bulunmasını istedi.
Dikici’de Çiftçi Mağdur
Sulama sorunundan dolayı arazi ve bahçelerini sulayamadıklarını ve ürünlerin kuruduğunu söyleyen vatandaşlar, “Bütün bu sorunlar yetmezmiş gibi bir de köye sulama parası kestiler” dedi.
Dikici köyü muhtarı Osman Gürcan köylü vatandaşlar ile birlikte yaptığı açıklamada köylü vatandaşların sulamadan dolayı çok mağdur olduklarını ifade ederek şöyle konuştu, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne kapalı sulama sistemindeki aksaklıklar ile ilgili olarak dilekçemizi verdik. Sulama boruları bize göre son derece kalitesiz. Sürekli boru patlaması yaşanıyor, dolayısıyla ekilen fasulye, patlıcan, domates gibi ürünler kuruyor. Çiftçilerimizin bu sorunlarının yanında bir de Kaymakamlık su parası yazıyor. Bununla ilgili müracaatlarımızı yaptık, sudan kaynaklı olduğuna dair rapor tutturduk. Raporlar kısa sürede çıkacak. Çiftçilerimizin mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesini bekliyoruz” dedi.
Bahçedeki ürünler Kurudu
Ayşekadın Fasulyesi ile ünlü olan Dikici köyünde tarım işleri hiç te sanıldığı gibi iyi gitmiyor. İddialara göre Sulama sistemli arızadan dolayı arazilerini sulayamayan çiftçilerin ürünleri tarlalarda kurumaya başladı. Bir an önce yetkililerin konuya el atmasını bekleyen çiftçiler çok mağdur olduklarını basın mensuplarıyla paylaştı. İsmail Yılmaz
Editör: Haber Merkezi