Dinar Deprem Şehitleri’ni Andı
1 Ekim 1995 yılında Dinar’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden DİNAR DEPREM ŞEHİTLERİ, Dinar Yazarlar-Şairler Kültür Derneğinin hazırladığı bir anma programı ile anıldı.
1 Ekim 2014 Çarşamba günü Saat 14.30’da Dinar Belediyesi Kültür Sarayı’nda uygulanan Anma Programına Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ve Dinar Belediyesi Meclis Üyeleri, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Ali Azyaman, AKP İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, CHP, MHP, BBP, SP temsilcileri, Türk Ocakları ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Kızılay Derneği, Şehit Aileleri Derneği, Muhtarlar Derneği, Avdanlılar Yardımlaşma Derneği, Yaylalılar Yardımlaşma Derneği… gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.
Dinar Basınının tamamımın bulunduğu anma toplantısına; Din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda Dinarlı da katıldı.
Saat 14,30’da Deprem şehitlerine saygı duruşu ile başlayan program da İstiklal Marşımız katılımcıların katılımıyla söylendi. Açış konuşmasını Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği Başkanı Raif ÖZTÜRK yaptı. Dernek Başkanı Öztürk, özetle şunları söyledi. “Değerli hemşehrilerim, deprem her yerde acı ve yıkım demektir. 19 yıl önce bizlerde böyle bir acıyı yaşayarak yıkıldık. Fiziki yönden yıkıldık, Ekonomik yönden yıkıldık. Mahallelerimiz değişti, apartmanlarımız değişti, komşularımız değişti. Kırk bin nüfuslu ilçemizin yarıdan fazlası yurdun dört bir köşesine harman harman savruldu. Zamanla fiziki yaralarımız ve ekonomik yaralarımız kısmen sarıldı. Ancak bunların dışında kaybettiğimiz canlar, doksan dört hemşehrimizin acısı hiç dinmedi. Birde Deprem Dinar’ımızın bazı güzelliklerini, güzel değerlerini de yozlaştırdı. Bu güzel değerleri de yeniden kazanmak zor. Bugün bize düşen şehitlerimizi rahmetle anmak ve deprem gerçeğini unutmamaktır. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Allah rahmet eylesin.” Öztürk” Derneğimiz kurulalı altı ay oldu. Bu zaman içinde yaptığımız etkinliklerde bize destek verenlere ve siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu mütevazı anma toplantımız için bu salonu bize tahsis eden belediye başkanımız Sayın Saffet Acar Bey’e şükranlarımı sunuyorum,” diyerek konuşması tamamladı.
Günün Deprem Konuşmasını Yazarlar, Şairler Derneği üyesi Araştırmacı-yazar Mehmet ÖZALP yaptı. Özalp, Dinar’ın Deprem tarihini analiz ettikten sonra, son deprem olan ve 94 Dinarlı’nın kaybına sebep olan 1 Ekim 1995 depremi hakkında bilgi verdi. Mehmet Özalp konuşmasını “Doksan dört deprem şehidimizi rahmetle anıyorum, onları anarken de hemşehrilerime iki konuda uyarıda bulunmak istiyorum: Bir deprem sigortalarımızı yaptıralım. İki acilen bir ACİL YARDIM EKİBİ kuralım” diye bitirdi.
Daha sonra “Dinar Deprem Videosu” izlendi. 1 Ekim Dinar Depreminin acılarını yeniden yaşatan Deprem Videosu izlenirken duygulu anlar yaşandı.
Sunucu Emekli Öğretmen ve DİYAŞ-DER Yönetim Kurulu üyesi Dede Cihan’ın takdimi ile Dinarlı Şairler “Raif Öztürk, Abdurrahmen Ertürk, Ahmet Hamdi Şengür, Hüseyin Çolak, Mehmet Özcan, Gazi Yılmaz, Mehmet Arslan, Mustafa Özçay ve Rıfat Yiğit Dinar için yazdıkları deprem şiirlerini okudu. Ayrıca Dinarlı şair Nedret GÜRCAN ile şair ve eski Dinar kaymakamı Ömer ERU’nun da Dinar Depremi için yazdığı şiirler okunarak, kendilerine teşekkür edildi.  
 DİYAŞ-DER üyesi Gazi Yılmaz’ın Deprem Şehitleri için yaptığı duadan sonra, yine DİYAŞ-DER üyesi ve SPK Okul Müdürü Eyüp Şahin’in hazırladığı “Dinar Depremi Fotoğraf Sergisi” izlendi. Helva ikramı ile biten anma toplantısında, DİYAŞ-DER onursal üyesi Ahmet Hamdi Şengür “Anılarla Dinar” isimli kitabını imzalayarak dağıttı.
Editör: Haber Merkezi