Dinar Çöl Ovası birleşip ilçe olmak istiyor

Afyonkarahisar’ın son düzenleme ile büyükşehir kapsamında yer alacak olması nedeniyle Çöl ovasında bulunan iki kasaba belediyelerinde toplantılar bütün hızıyla devam ediyor. Tatarlı Belediyesinde düzenlenen toplantının ardından şimdi de Haydarlı’da toplanan belediye başkanları, meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve köylü vatandaşlar Afyon’un büyükşehir belediyesi olmasından sonra kapanacak olan belediyeleri kurtarmak için toplantı üstüne toplantı düzenliyor.

İki kasabayı ve diğer köyleri birleştirerek tek bir belediye olarak ilçe olmayı planlayan Çöl Ovalılar, belediyelerin kesinlikle kapanmasını istemiyor.
Haydarlı’da gerçekleşen toplantıda konuşan Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel şunları söyledi, “Çöl ovasında bir ilçelik durumu söz konusu olabilir mi? Çünkü bu bölge ilçeye 55-60 km, il merkezine 110 km mesafededir. Büyükşehir olmanın ardından iki kasaba belediyesi kapanırsa hiç te iyi olmayacaktır. Biz büyük bir aileyiz. Çöl ovası olarak birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız. Benim fikrimce, ortada bir yerde bir belediye kurup tek bir ilçe haline dönüşebiliriz” dedi.
Diğer meclis üyeleri, muhtarlar ve köylü vatandaşların da çok büyük destek verdiği toplantıda birlik ve berberlikten güç doğacağını hatırlatan Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş, vatandaşların istekleri ve talepleri doğrultusunda hareket edilerek yapılması gerekenlerin planlı bir şekilde uygulamaya koyulması gerektiğini ifade etti.
Çöl Ovalılar: Belediyeler Kapanmamalı
Çöl Ovası olarak adlandırılan bölgede 2 kasaba ve birçok köy bulunmakta. Bu nedenle Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasının ardından iki belediye kapanarak Afyon’un birer mahallesi haline dönüşecek. Bu duruma tepki gösteren köylü vatandaşlar ilçe olabilmek için her şeyin yapılması gerektiğini, gerekirse, vali, milletvekili, bakan, başbakan ve hatta Cumhurbaşkanına kadar gidilip görüşülmesi gerektiğini söyledi.  İSMAİL YILMAZ-DİNAR
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi