DİNAR BELEDİYESİNE YAŞLI DOSTU KENT TEŞVİK ÖDÜLÜ VERİLDİ

 

26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Bursa Kervansaray Termal Otelde düzenlenen “ Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu” düzenlendi.

 

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen Yaşlı Dostu Kentler” İyi Uygulama Örnekleri” Plaket töreninde yaşlanma ve yaşlılık adına başarılı çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşları plaketlerini aldı. “Yaşlı Dostu Kent Teşvik” ödülü alanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak ÇİFTCİ tarafından ödülü alan Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet ACAR yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. Bu ödül yerel yönetimler anlamında  Dinar Belediye Başkanlığına verildiği için teşekkür ediyorum; ayrıca bu ödülü almamızda bize lokomotiflik eden Prof.Dr. İsmail TUFAN’a  şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız ödül şimdiye kadar Yaşlanma ve Yaşlılık alanında yapmış olduğumuz çalışmaların bir karşılığı ve çalışmalarımızın daha güçlü ve başarılı bir şekilde devam edebilmesi anlamında gurur vericidir. Dinar’da öncelikle Alzheimer Merkezimizi hızlı bir şekilde kuracağız, sempozyumda edindiğimiz deneyimleri kendimize uygun olanları örnek alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olabilmek için bize düşen görevi de yapmaya başlayacağız, Bu gibi organizasyonlar yerel yönetimler için oldukça önemli diğer belediyeler ile kaynaşıp, ufkumuzun genişlediği organizasyonlar. Bu organizasyonu düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne teşekkür ederim” dedi.

Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet ACAR 27 Kasım 2015 Cuma günü saat 09.30’da “Kent-yaşlı-sosyal yaşam” adlı oturumda  konuşmacı olarak katılacağı ve “Toplumsal Hayat, yerel yönetim ve yaşlılık politikaları” konulu sunumu yapacağı öğrenildi.

Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu 27 kasım Cuma günü tamamlanacak.

 

Editör: Haber Merkezi