Dinar Belediyesinden Bir İlk Daha
 
2012 yılından beri Dinar’da bulunan yaşlılar için, Türkiye’de diğer belediyelere de örnek çalışmalar sürdüren Dinar Belediye Başkanlığı yeni bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’de ilk defa Demanslı (bunama) hastaları için DemoS (Demans Mobil Servis) sistemini geliştiren Dinar Belediyesi, evlerinde demans ve Alzheimer hastası bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak giderek hastalık hakkında aileye bilgi veriyor, hastalığın seyrini kayıt altında tutuyor.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın yaşlılık konusundaki çalışmaları herkes tarafından bilinen bir gerçek, daha önceden de çalışmaları ile örnek olan Belediye Başkanı Acar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirilmişti.
Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmail Tufan’ın geliştirdiği DemoS projesi Türkiye’de ilk defa Dinar’da uygulanacak.
 
Belediye Başkanı Saffet Acar’ın görevlendirmesiyle Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal tarafından takip edilecek olan DemoS hizmeti ile ilgili açıklama yapan Gerontolog Gürdal “ DemoS’un Dinar sınırları içindeki evlerinde Demans(bunama),Alzheimer ya da diğer yaşlılık hastalıkları bulunan vatandaşlarımız belediyemizi araması halinde DemoS ekibimiz ücretsiz olarak hastanın evine gidecek hastalığın bakımı hakkında bilgilendirilecek ve yapacağımız bir takım testler ile hastalığın seyrini kayıt altına alacağız; gerektiği takdirde ücretsiz olarak bölge hastanelerine sevkini gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Başkan Saffet Acar konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi “ Dinar Belediye Başkanlığı olarak Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafından yapılan yeni bir hizmete imza atıyoruz, DemoS ile uzman gerontoloğumuz tarafından ilçemizde bulunana yaşlılarımıza sistemli bir şekilde hizmet vereceğiz daha önceden yaptığımız araştırmalar ile ilçemizde demans hastasının çok olduğunu öğrenmiştik bu konuda ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz ve ücretsiz sosyal belediyeciliğin gerektirdiği gibi çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.
 
Evinde Demans, Alzheimer (bunama) hastası olan ve  DemoS’tan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız belediyeye ait  3535 60 53 numaralı telefonu arayıp iletişime geçebileceği bilgisi alındı.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi