Dinar Belediyesi ve Habitat Derneği Yazılım Kursu Devam ediyor
 
Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla QNB Finansbank, Microsoft Türkiye, ve Habitat Derneği ve Dinar Belediye Başkanlığı Dinarlı öğrencilerle “KODU” eğitiminde buluşuyor.
 İlki geçtiğimiz hafta 25-26 şubat tarihinde başlayan eğitimler  11-12 Mart tarihlerinde devam edecek.
QNB Finansbank, Microsoft Türkiye, ve Habitat Derneği'nin işbirliğiyle çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesi için ülke genelinde düzenlenen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesinin yeni durağı Afyon/Dinar oldu. Çocuklara bilgisayarda program yazmanın temellerini vermeyi amaçlayan eğitimlere Dinar Belediyesi işbirliği ile devam ediyor.
Belediye Başkanı Saffet Acarın açıklamalarına göre ilçede toplam 90 öğrenciye yazılım kursu verilecek Başkan Acar “Ben buraya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum ve onları destekleyen aile bireylerine çok teşekkür ediyorum 2017 yılı içerisinde İstanbul’da Microsoft’un ev sahipliğinde Kodu yarışması gerçekleşecek. İnşallah sizlerin arasından bu yarışmaya katılacak çocuklarımız olacak ve orada Dinar’ı en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Hatta Kodu yarışmasını da kazanacak Yazılım alanında kendinizi geliştirebilmeniz için Amerika’ya Microsofta misafir öğrenci olmaya hak kazanacaksınız .
Sizlere tekrar başarılar diler bizlere bu fırsatı veren Microsoft Türkiye, FinansBank ve Habitat Derneği’ne teşekkür ederim. Tabi bu yükü çeken gönüllü uzman eğitmenlerimize de ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Dinar Belediyesi belediye meclis salonunda gerçekleştirilen “minik parmaklar geleceği programlıyor” projesi 11-12 mart tarihindeki kurs ile son bulacak.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi