Dinar Belediyesi Daha Hızlı Hizmet Verecek

Dinar Belediyesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçerek hem belediye için hem de vatandaşlarına çok daha kaliteli ve hızlı hizmet verecek.
Dinar Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda belediye personellerine Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçiş programı hakkında eğitim semineri verildi.
Dinar Belediyesindeki bütün işlemlerin bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayan bir yazılım olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile gerek kurum içi birimler arası yazışmaları gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalar bilgisayar ortamında yapılmasını sağlanacak.
EBYS yazılımı hakkında bazı bilgiler veren Dinar Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek yazılım sayesinde Belediye Personellerinin çok daha rahat ve hızlı çalışma koşullarına ulaşacağını belirterek şunları söyledi, ‘Bu yazılım ile yazışmaların standartlaşması, yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, Harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi, yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi, hedeflenmektedir. EBYS’nin belediyemize getirileri ise, doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. Güvenli ve mekândan bağımsız erişim imkânı sağlar.  Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır. Süreçlerde tıkanan noktaları raporlar. Saklanan belgeyi, yönetilen bilgiye dönüştürür’ dedi. 
Dinar Belediyesi Olarak EBYS İle Ne Yapabiliyoruz?
Tanımlı iş akışı yolları ile belgeleri zamanında doğru kişiye ve en kısa yoldan ulaştırabilir.
* Birimlerde 7 gün 24 saat evrak alıp gönderebilir.
* Belgelerin dolaşımı esnasında durumlarını takip edilebilir.
* Belgeler hızlı bir biçimde dosyalanarak arşivleyebilir.
* Yetki seviyelerine göre çeşitli arama kriterleri ile belgelere tek tuşla ulaşılabilir.
* Aynı belgeye birden fazla noktadan aynı anda erişim imkanı sağlar .
* Belgelerin dağıtım ve dolaşımındaki paraflama süreci ve sırasını tanımlayabilir .
* Belgelerin birden fazla noktaya (örneğin; tüm illere )aynı anda tek tuşla dağıtımı yapılabilir.
* İzne çıktığımızda veya birimimizde gece nöbet sistemi mevcutsa, görevleri yürütecek birine vekalet verilebilir.
* Bekleyen ve işlem yapılan evraklar kontrol edilerek personelin performansı değerlendirilebilir.
* Belgelere erişim ve erişilmezlik güvenliği sağlar.
* İlerleyen dönemlerde dijital imzanın hayata geçirilmesi ile yazışma ve belge paylaşımının bilgisayar ortamında resmi olarak yapılabilmesi ve kağıtsız ofise geçiş sağlanacaktır.
* Dijital imza ile birlikte sadece kurum içi değil kurumlar arası yazışmaların bilgisayar ortamında yapılabilmesi sağlanacaktır.
 
Editör: Haber Merkezi