DİNAR AVDAN KÖYÜ’NDE BAHAR ŞÖLENİ

 

Avdan Köyü Geliştirme ve Dayanışma Derneğinin düzenli olarak her yıl yaptığı BAHAR ŞÖLENİ 24 Mayıs 2015 Pazar Günü Avdan Köy Meydanında çok sayıda Avdanlının ve misafirin katılımıyla büyük coşku içinde kutlandı.

Köyün kurucuları ve ebediyete intikal etmiş olanların ruhuna ithaf edilen Mevlid-i Şerif’in okunmasından sonra; Şölen saat 11.00 de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Avdan Köyü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Zeybek ve Köy Muhtarının yaptığı açılış konuşmasından sonra; şölene katılan Siyasi Parti temsilcilerine söz verildi.

Dinarlı sanatçı Kul Mercan (Celal Mercan) sahne aldı ve birbirinden güzel parçalarla törene katılanlara müzik ziyafeti verdi.

  Bu ara şölen meydanına Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı İbrahim Acar, belediye meclis üyeleri, Milletvekili adayı Fatih Çetinkaya ve beraberindeki partililerle geldi. Milliyetçi Hareket Partisi adına halkı selamlaması ve konuşmalarını yapmak üzere mikrofona davet edilen Milletvekili adayı Fatih Çetinkaya kısa, fakat heyecanlı bir konuşma yaptı. Dikkatle dinlenen konuşmacı halktan büyük ilgi gördü ve başta kadınlar olmak üzere şölene katılanlardan coşkulu bir alkış aldı.

Daha sonra Şölene katılan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile Dinarlı iş adamı Abdullah Bağırgana, şölene katkılarından dolayı dernek başkanı Metin Zeybek birer plaket sundu.

Şölene katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Sanatçıkları Neşe Cinkaya’nın söylediği türkülerle ve oyun havalarıyla coşan katılımcılar gönüllerince eğlendi. Bu ara halka hitap eden Dinar Belediye başkanı Saffet Acar, daha sonra halkın arasına girerek Avdanlıların oyunlarına eşlik etti ve büyük takdir topladı.

Bu ara Şölen alanına teşrif eden C.H.P’si ilçe Başkanı Mevlid ER ve beraberindeki partililer ağırlandı. Ayrıca CHP İlçe Başkanı Mevlit Er halka hitap ederek; Avdanlıların şölenini kutladı ve bu geleneğin devam ettirilmesini istedi.

Saat 11.00’den itibaren köy halkına ve şölene katılan herkese Şölen Pilavı ve Ayran ikram edildi.

Öğle Namazından sonra Avdanlılar; Avdan Köyü Halk Oyunlarını, ortaoyunu ve çocuk oyunları sergilendiler ve ilgi ile izlendiler. Son olarak Afyon Kocatepe Konservatuarı Türk Halk Müziği Sanatçısı Canan Bayram sahne aldı. Sanatçı, babası ve kardeşinin de katılımı ile Ege yöresi türkü ve oyun havaları ile Avdanlılara çok hoş zaman geçirtti.

Halkın büyük katılımı ile çok canlı geçen Şölende uzun zamandır birbirini göremeyen Avdanlılar kucaklaşıp, sohbet etti.

Ödüllerin verilmesinden sonra Şölen gelecek yılı buluşma dilekleriyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi