Dinar Ak Parti İcraatlarını Açıkladı
Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Teşkilatı yazılı bir basın açıklaması yaparak partinin gerçekleştirmiş olduğu son icraatları anlattı.
 Yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi, “Dinar ile ve yaptığımız çalışmalarla ilgili sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bilindiği üzere ürkiye’nin çoğu il ve ilçelerinde olduğu gibi Dinar’da da, AK PARTİ genel merkezi tarafından Dinar İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulunun yenilenmesi uygun görülerek yeni bir teşkilat kurulması kararı verilmiştir.
Bu karar neticesinde Ankara’ya çağrılan adaylar arasından Burhanettin YÜKSEL’in ilçe başkanı olarak atanması uygun görülmüş ve yeni bir ilçe teşkilatı kurulması istenmiştir.
Yeni oluşturduğumuz ilçe teşkilatı ile birlikte, devraldığımız bu görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz.
AK PARTİ’nin kurulduğundan bu güne görev yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Eski yeni demeden herkesi kucaklamayı ve birlikte çalışmayı görev addediyoruz.
Amacımız, Dinar ve civarında oylarımızı yüzde atmışlara taşımak ve Dinar’ı layık olduğu yere getirmektir.
İlk sınavımızı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdik, seçimden kısa bir süre önce göreve gelmemize rağmen ilçemizde, beldelerimizde ve köylerimizde yaptığımız çalışmalar sonucu oyumuzu ilk defa yüzde ellinin üzerine çıkartarak yüzde 53 e yakın oy aldık.
ALINAN BU SONUÇ DA, HALKIMIZIN YENİ TEŞKİLATIMIZA GÜVENDİĞİNİN VE DESTEKLEDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİDİR.
Daha sonra başta sayın kaymakamımız olmak üzere, belediye başkanı ve tüm kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Düşüncesi ne olursa olsun herkesle görüşmeye ve istişare etmeye devam edeceğiz.
Ramazan bayramının 3.günü orman bakanımız sayın prof.Dr.veysel EROĞLU Dinarımıza ziyarete geldi ve Dinar halkının gösterdiği yoğun ilgi ve misafirperverliğe teşekkür etti.
Bakanımızın gelişinde Dinarı’n acil sorunlarını görüştük.
Öncelikle yeşilhüyük köyü ilkokulunun çok kötü durumda olduğunu acilen yeni bir okul yapılması talebimizi bizzat bakan beye ilettik.15 gün sonra mili eğitim bakanlığından 11 kişilik ekip geldi ve 4 derslik betonarme bir okulun temeli atıldı nisan ayında teslim edilecek.
Ak parti 1.olağanüstü kongre ye yönetim kurulu başta olmak üzere kalabalık bir heyetle katıldık.
Kongre sonrası Dinarımızın yetiştirdiği bürokratlarımızdan Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü Mustafa TARLACI’yı makamında ziyaret ettik. Sayın Tarlacı’ya Dinar’ın acil sorunlarından biri olan Dinar Devlet hastanemizdeki kadın doğum uzmanı eksikliğini, ilçenin sıkıntılı olduğunu ilettik. Sayın Tarlacı hemen Sağlık Bakanı Müsteşarı ve özel kalem müdürünü arayarak acilen bir kadın doğum uzmanı atanması için gerekli görüşmeleri yaptı. Bu girişim hemen sonuç verdi ve kısa zamanda Dinarımıza bir kadın doğum doktoru ataması yapılmıştır. Ayrıca daha öncede yine sayın Tarlacı’nın talimatı ile Dinar ceza evinin kanalizasyon ve diğer ihtiyaçları için 450.000 tl ödenek çıkartılmış ve sorun çözülmüştür, kendisine teşekkür ediyoruz.
Radyoloji uzmanı için ise bize zaman verilmiştir doktorumuz şuan GATA da askerlik yapmaktadır ve tamamladığında Dinarımızda görev yapacaktır. Hastahane inşaatındaki pürüzler giderilip ek süre istenmiştir ve ağustos ayında teslim edilecektir. ikinci olarak Orman Bakanlığı’ndan Dinarımız için ORKÖY ve gelir getirici türler(ceviz ,badem vb,)hakkındaki desteklemelerden Afyon ili de dahil olmak üzere ilk bizim ilçemize ödeneği çıkartılmıştır ve şuan köylerimizin bir çoğu bu desteklemelerden faydalanmaktadır. Adalet Bakanlığından Dinar Cezaevi için yol yapım ve eksiklerin giderilmesi konusunda protokol sağlanmıştır. Dinarımızda bulunan Türkiye’nin en büyük meyve suyu fabrikasının bazı sebeplerden dolayı kapatıldığını duyduğumuz anda fabrika müdürü Adil beyle görüştük, durumu Ankara’ya ilettik ve sorunlar çözüldü en geç 3 ay içerisinde açılacak ve tam kapasite ile çalışacaklar Müdür bey tam kapasite ile çalışırsak burada 100 ile 150 kişi istihdam sağlıyacaklarını belirtti. Köylerimizin yol,su,kanalizasyon gibi sorunlarını hergün il genel meclis üyelerimizle irtibatta olarak yavaş yavaş çözmeye çalışıyoruz. Afyon’da yapılan AK PARTİ 52.İl Danışma Meclisi toplantısına yönetim kuruluyla katıldık. Toplantıda İzmir milletvekili Afyon il kordinatorü sayın Ahmet AŞLIK ve İl başkanımız sayın İbrahim YURDUNUSEVEN Ak Parti Genel merkez kararına göre tüm il ve ilçe kongrelerinin tek aday ve tek liste olarak çıkılmasını bildirmiştir. Bizler çalışmaya, Dinar için hizmet etmeye geldik. Yönetimimizi esnaflardan ve sevilen insanlardan oluşturduk. Hepsi Dinar aşığı ve görevinde başarı olan arkadaşlar. Teşkilat olarak çok güçlüyüz, inançlıyız ve Allahın izniyle de başaracağız. Tüm Dinar halkına saygı ve selamlarımızı sunarız.
Editör: Haber Merkezi