Devlet Her Zaman Vatandaşının Yanında

Dinar ilçesine bağlı Ilıca mahallesinde harabe, dökük, ısıtması olmayan bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren yaşlı adama devlet sahip çıktı.
70 yaşındaki Rüştü Sağlam isimli vatandaş evinin kapısını çalan kamu görevlilerini görünce çok sevindi. Rüştü amca için devlet daha iyi kiralık bir ev bularak içerisine eşya koyacak.
Dinar İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İrfan Yüksel, Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, Dinar Sosyal Hizmet Merkezi Müdiresi Yeliz Çetin ve sosyal hizmet merkezi yetkilileriyle birlikte Rüştü Sağlam’ı harabe evinde ziyaret etti. Yaşlı adamın kaldığı kötü yaşam koşullarını yerinde inceleyen devlet görevlileri daha sonra Rüştü Sağlam’ı huzur evine yerleştirmek için harekete geçti. Yaşlı adam ile birlikte huzur evine gelen yetkililer burada Rüştü Sağlam’a ortamı tanıttılar. Huzur evinde kalması için ikna edilmeye çalışılan yaşlı adam, daha iyi bir kiralık ev talebinde bulundu. Yaşlı adamın barınma ihtiyacını karşılamak için gerekli girişimleri başlatan yetkililer aynı mahalleden kiralık ev aramaya başladılar. Rüştü Sağlam için Umut Habere bazı açıklamalarda bulunan Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz şunları söyledi, “Mahallemizde harabeye dönmüş bir ev içerisinde yaşamaya devam eden Rüştü Sağlam için muhtarlık, SYDV ve Sosyal Hizmet Merkezi gerekli bütün işlemleri yapmıştır. SYDV’den gerekli bütün yardımları alan bu amcamız için diğer kurumlarımızla birlikte barınma sorununu da gidereceğiz” dedi.
Rüştü Sağlam: Kiralık Bir Ev Olabilir
Huzur Evinde kalmak istemeyen Rüştü Sağlam isimli vatandaş devlet yetkililerinin kendisine yaklaşımlarından dolayı çok memnun olduğunu, kiralık daha iyi bir ev istediğini söyledi.
İsmail Yılmaz-Dinar 
 
Editör: Haber Merkezi