Çadırda Yaşam Mücadelesi
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde eşi bir ay önce ceza evine girmiş Gülistan Kaçar isimli kadın dört çocuğuyla birlikte barakadan kurduğu çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
Maddi imkânsızlıklar yüzünden yaklaşık bir aydır çadırda yaşamak zorunda kalan Anne Gülistan Kaçar ve çocukları Sedef, Senem, Erman ve Songül zorlu hayat şartları altında yaşamlarına devam ediyor.
Anne Kaçar çarşıda pazarda un eleği satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Devlet elinin uzanmasını bekleyen aile mahalle arasına kurulmuş olan tahtadan yapılmış olan çadırda ikamet ediyor. Çadırın önüne kurduğu taşlardan yapılan ocak ile çevreden topladığı odunlar ile çocuklarına yemek yapan Anne Gülistan Kaçar kendilerine sıcak ev ortamının sunulması istediğini, eşinin ceza evine girmesinden dolayı çok zor şartlarda yaşadıklarını belirtti. Yaklaşan kış mevsiminin de yaşamlarını etkileyeceğini ifade eden Gülistan Kaçar şunları söyledi, ‘Benim altı tane çocuğum var. İki kızım evlenerek evden ayrıldılar. Şu an ise dört çocuğumla birlikte burada kalıyoruz. Çocuklarımın ikisi okula gidiyor. Çok zor durumdayız, bu çadırda kışı nasıl geçireceğimizi düşünüyoruz’ dedi.
Kaçar: Bizlerde Vatandaşız
Çadır hayatı yaşamaya devam eden Kaçar ailesinin en küçük çocuğu Sedef henüz 5 yaşında, ayağında ayakkabısı bile olmayan bu küçük kız çocuğu annesine devlet tarafından yardım edilmesini bekliyor. Çadırın önünde kendi başına oyun oynamaya çalışan Küçük sedef ve ailesi sobası olan ancak yakacak odunu ve kömürü olmayan bu küçük çadırın içinde elektriksiz bir ortamda yaşamak zorunda kalmış.
Anne Gülistan koçak yaşadığı bu dramatik olayı şöyle anlatıyor, ‘Bizlerde bu ilçenin, mahallenin vatandaşlarıyız. Bizlerde seçim zamanında her Türk vatandaşı gibi oylarımızı kullanıyoruz. Devletimize olan sorumluluklarımızı tam anlamıyla yerine getiriyoruz. Bunun için devletimizin bize yardım etmesini, en azından bizi sıcak bir aile ortamına kavuşturmasını bekliyoruz” dedi.
Dinar Umut-İsmail Yılmaz
Editör: Haber Merkezi