Ak Parti'den Işid'in Kaçırdığı Özel Harekatçıya Ziyaret
AK Parti Afyonkarahisar Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, beraberindeki yönetimi kurulu üyeleri ile IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen Dinarlı Özel Harekatçı komiser Said Coşkun'u ziyaret etti.
AK Parti Afyonkarahisar Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, yönetimi kurulu üyeleri ile birlikte IŞİD tarafından kaçırılarak rehin alanında ve daha sonra başarılı bir operasyonla özgürlüğüne kavuşan konsolos çalışanı Dinarlı Said Coşkun'u evinde ziyaret etti. IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra hükümetin yaptığı titiz bir çalışma ile özgürlüklerine kavuşmuştu. Özgürlüğüne kavuşan ve 49 rehine arasında yer alan Dinarlı Özel Harekatçı komiser Said Coşkun'u AK Parti Dinar İlçe teşkilatı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve kurtarma sürecini en iyi şekilde takip eden devlet yetkililerine teşekkür etti. Coşkun, "Öncelikle bu olayda hepimiz çok üzüldük. Devletimiz ve milletimiz bizim kurtulmamız için çok çaba sarf ettiler. Biliyorduk ki Türk Milleti'nin hepsinin duası bizim üzerimizdeydi. Bir tane arkadaşımın burnu kanamadan ilk günden son güne kadar yani Türkiye sınırlarına girdiğimiz zaman biliyorduk ki Türk Milleti'nin dualarıyla girdik" dedi.
Ziyarette konuşan AK Parti Dinar ilçe Başkanı Burhanettin Yüksel, başarılı bir operasyonla ülkeye getirilen 49 rehinede rol oynayan hükümet yetkililerine ve devlet görevlilerine teşekkür etti. Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"IŞİD'ın Musul'dan kaçırdığı 49 Türk vatandaşımızın ülkemize getirilmesinde rol oynayan tüm devlet görevlilerimize teşekkürler ediyoruz. Operasyonu sabırla ve özveriyle yöneten İstihbarat görevlilerimizin başarısı ülkemizin hassasiyetini dünyaya göstermiştir. Bu süreçte rehine vatandaşlarımızın yakınlarının devletimize karşı göstermiş oldukları güven ve metanet başarının en büyük payını sağlamıştır. Hükümetimizin gösterdiği kararlılık ve dik duruşla birlikte gerek askeri, gerekse istihbarat alanında çok güçlü bir altyapıya sahip olduğunu böylece dünyaya da tescilletmiştir."
 
 
 
Editör: Haber Merkezi