DİNAR BELEDİYESİ KÜLTÜR HİZMETLERİ VE “TEKER İZİNDE ÖTÜKEN” HAKKINDA

        

         Bazı hemşehrilerimiz, belediyenin görevini sadece, çeşmelerden suları akıtmak, sokaklardan çöpleri kaldırmak kabul etmektedir. Bu söylenenlerle birlikte;  tüm fiziki yapılanmayı takip etmek, yenilemek, geliştirmek ve bu şehri yaşanabilir kent haline getirmek de belediyenin görevidir.

Bunların yanı sıra kültürel değerlerin korunması, yaşatılması; sosyal bağların kuvvetlendirilmesi de belediyelerin görevidir ve bu görev küçümsenemeyecek kadar önemlidir.

Dinar Belediye Başkanlığı, yaptığı sosyal ve kültür hizmet ve etkinliklerle bu konuda, sorumlu bir kurum görüntüsü çizmektedir. Sosyal bağları kuvvetlendirmeye ve kültür değerlerimizi geliştirmeye yönelik bu etkinlikler, sadece bu güne değil, ilçemizin geleceğine hizmettir.

Dinar Belediyesi Kültür Hizmetleri serisinden kuşe kâğıt ve büyük ebat halinde yayınladığı, ilçemiz ve köylerinde yaşayan hemşehrilerimizin soy kütüğü demek olan “Dinar Nüfus Defteri-1831” isimli çok önemli bir eserden sonra; Dinar dostu, Prof. Dr. Ramazan Demir’e ait “Teker İzinde Ötüken” isimli eseri de basarak kültür hayatımıza kazandırmıştır.

Kültür değerlerimize bu denli önem veren Sayın Saffet Acar’ı Dinarlılar olarak ne kadar alkışlasak azdır.    

 

“Teker İzinde Ötüken” değerli bilim insanı Prof. Dr. Ramazan Demir Hoca’mızın sadece gözlemlerini değil; akademik bilgisini, kültürünü ve millet sevgisini harmanlayarak hazırladığı çok müstesna bir eser.

Kültür değerlerini ve köklerini araştıran milletler, gelecek yüzyıllara kulaç atan ve Beng-ü Taşlar gibi ebedileşme azminde olan milletlerdir.

Geçmişi insanlık tarihi kadar eski olan ve kökleri Orta Asya’ya; Tengri Dağlarına, Orhun Nehri Vadisi’ne, Ötüken’e uzanan milletimiz; adını silinmemek üzere o coğrafyada taşa ve toprağa kaydetmiştir.

“Teker İzinde Ötüken” isimli bu eser, bizi kök değerlerimizle buluşturuyor. Kurtuluş Savaşı’mızda Gazi Paşa’mızla yinelenen millî hitabetin en eski ulvî havasını, Türk Medeniyeti’nin gelişmesiyle buluşturarak, bizi milletçe onurlandırıyor.

 “ Teker İzinde Ötüken” sadece bir gezi eseri değildir. “Teker İzinde Ötüken” sadece bir tarih eseri değildir. “Teker İzinde Ötüken” sadece bir coğrafya eseri de değildir. Teker İzinde Ötüken,  adı tarihe, o topraklarda kazınmış; o topraklarda kök bulmuş ve oradan dünyaya dağılarak medeniyet tarihine katkı sağlamış Yüce Türk Milleti’nin sesidir, nefesidir. Dolayısıyla yer yer bir gezi, yer yer bir tarih ve zaman zaman da bir coğrafya eseri özelliği sergileyen; fakat bütün bunların üzerinde bir bedeni ayakta tutan ruh azametini işaret eden bu eser; köklerimizi ve Ata yurdumuzu merak eden her aydının ve özellikle de her Türk Genci’nin okuması gereken güzel bir eser.

  Öncelikle “Türk’ün Teker İzi”ni takip ederek; hep özlemini duyduğum, bizim kök diyarlarımızdan ses, nefes, milli güç, feraset ve fedakârlık örnekleri getiren ve getirdiklerini bizlerle paylaşan değerli, bilim insanı Prof. Dr. Ramazan Demir Hoca’mı yürekten kutluyorum.

Milli bir görev addedilerek hazırlanan ve basılan bu eserin kök değerlerine sevdalı olan milletimiz tarafından kabul göreceğine inanıyor, bu duygularla bu eserin basımını gerçekleştiren belediye başkanımız Saffet Acar’ı kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.