TELLİ: “HÜKÜMET DIŞ POLİTİKADA ACZİYET İÇİNDEDİR”

Bolvadin Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türk’üne Türkiye’de sığınma hakkı verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.
Çarşı Meydanında bulunan tarihi Çınar karşısında açılan, ’300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin’ sloganı bulunan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
MHP Bolvadin İlçe Başkan Adayı Selahattin Telli ve arkadaşları kampanyaya imza koyarak desteklerini ifade ederken, Çin’deki zulümden kaçarken yakalanan 300 Uygur Türkü’nün yeniden Çin’e iade edilmesi için AKP Hükümetinin üzerine düşen görevleri yerine getirmediklerini ifade ettiler.

 

TELLİ: “UYGUR TÜRKLERİNİN MARUZ KALDIĞI BU ZULÜM, HÜKÜMETİN DIŞ POLİTİKADAKİ ACZİYETİNİN GÖSTERGESİDİR”


“Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir”
diyen Telli, “Yarım asrı aşkın bir süredir, komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır.” diye konuştu.
Telli , “Soydaşlarımızın Çin’e teslim edilmesi katliama ortak olmak demektir. Dünyada nerede bir mazlum varsa orada ona destek olacağız diye laf kalabalığı yapan Hükümet, konu esir Türk soydaşlarımıza gelince neden susmaktadır ve yeterli tavrı göstermemektedir, bu Hükümet Türkiye dışında yaşayan soydaşlarımıza şaşı bakmaktadır. Uygur Türklerinin maruz kaldığı bu zulüm, Hükümetin dış politikadaki acziyetin göstergesidir” diye konuştu.

 

Ülkü Ocakları Bolvadin İlçe Başkanı İsmail Cebel, düzenlenen imza kampanyası neticesinde iki günde binin üzerinde imza toplandığını, toplanan imzaların Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ne gönderileceğini belirtti.

 

 

Editör: Haber Merkezi